Ισοφάρισε ρεκόρ 41 ετών ο ΑΡΗΣ!

από AllAboutARIS

Οι χθεσινές επιθετικές επιδόσεις του ΑΡΗ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, είναι σημείο αναφοράς μιας και τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο οι Κιτρινόμαυροι είχαν 41 ολόκληρα χρόνια να πετύχουν.

Αναλυτικά από την ιστοσελίδα της Λίγκας:

Μόλις ένα γκολ στα τρία πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του είχε πετύχει ο ΑΡΗΣ, αλλά με τον Παναιτωλικό ήταν πολύ… βιαστικός και πέτυχε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, για να φτάσει τα πέντε στο παιχνίδι. Όσα γκολ είχε πετύχει και στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του συνολικά!

Αυτό το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον ΑΡΗ το παραγωγικότερο μετά από 41 χρόνια στην Α’ Εθνική/Super League.

Και αυτό γιατί η προηγούμενη φορά που το κατάφερε ήταν στις 19 Οκτωβρίου 1980, όταν νικούσε τον Απόλλωνα με 6-1, έχοντας προηγηθεί 4-1 από το πρώτο ημίχρονο (1′ σουτ Ζήνδρος, 5′ κεφαλιά Μπαλλής, 17′ σουτ Τσιριμώκος, 22′ σουτ Ζήνδρος, 56′ κεφαλιά Ζήνδρος, 89′ σουτ Τσιριμώκος – 20′ σουτ Κρητικόπουλος).

Συνολικά ο ΑΡΗΣ είχε πετύχει στο πρώτο ημίχρονο τέσσερα γκολ άλλες πέντε φορές μεταξύ 1970 και 1980. Ποτέ δεν έχει πετύχει περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο για την κατηγορία.

Για όλες τις διοργανώσεις ωστόσο έχει βάλει πέντε γκολ στο πρώτο μισό αγώνα του, και μάλιστα εκτός έδρας. Στις 15 Μαΐου 2016, Έβρος Σουφλίου – ΑΡΗΣ 0-6 (0-5 ημίχρονο) για την Γ’ Εθνική.

Προτεινόμενα Άρθρα