Καθάρισε τη Νορβηγία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro U21 η Γαλλία

από AllAboutARIS

Είναι το φαβορί και το απέδειξε ξανά η Γαλλία! Οι «τρικολόρ» έκαμψαν την αντίσταση της Νορβηγίας του Χρήστου Ζαφείρη, επικρατώντας 1-0 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Euro κ21, μετατρέποντας την αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής κόντρα στην Ελβετία σε τυπική διαδικασία.
Ο Μίκαελ Ολίσε το γκολ για την ομάδα του Σιλβέν Ριπόγ η οποία θα αναζητήσει το δεύτερο τρόπαιο της στο θεσμό και πρώτο μετά το 1988. Η Ουκρανία θα είναι αντίπαλος στα νοκ-άουτ που εξασφάλισε την πρόκριση της σε όμιλο-φωτιά με Ισπανία, Κροατία και Ρουμανία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Γαλλία, ήταν αρκετά νωθρή στο πρώτο μέρος και δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της Νορβηγίας με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι «τρικολόρ» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αμινέ Αντλί της Μίλαν να τροφοδοτεί τον Ολίσε με τον παίκτη της Κρίσταλ Πάλας να σουτάρει δυνατά στο βάθος της εστίας για το 1-0.
Ο νεαρός εξτρέμ λίγο έλειψε στο 64′ να διπλασιάσει τα τέρματα του όμως ο Κλάεσον απέκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό σουτ. Στο 79′ ο Γουαχί είδε ξανά τον Νορβηγό πορτιέρε να τον σταματά, ενώ λίγο πριν το τέλος ο Κλάεσον έβαλε στοπ σε φοβερό σουτ του Γκουιρί κρατώντας το 1-0 μέχρι το τέλος.
Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:
1. Γαλλία 6 (3-1)
2. Ιταλία 3 (4-4)
3. Ελβετία 3 (4-4)
4. Νορβηγία (1-2)
Η επόμενη αγωνιστική
28/06
Ελβετία-Γαλλία
Ιταλία-Νορβηγία

Προτεινόμενα Άρθρα