«Καμπάνα» τριών αγωνιστικών σε παίκτη που έριξε μπουνιά σε οπαδό

από AllAboutARIS

Ο Στίβεν Μπέργκχουις θα χάσει τους πρώτους τρεις αγώνες πρωταθλήματος του Άγιαξ για την αγωνιστική περίοδο 2023-24, καθώς η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (KNVB) γνωστοποίησε σήμερα την τιμωρία του παίκτη, ο οποίος φάνηκε να χτυπάει φίλαθλο, μετά την ήττα 3-1 που γνώρισε η ομάδα του τον Μάιο στο Ενσέντε από την Τβέντε. Σε ένα βίντεο που «κυκλοφόρησε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 31 ετών μεσοεπιθετικός φαίνεται να ρίχνει γροθιά σε υποστηρικτή της Τβέντε μπροστά από το λεωφορείο της ομάδας του Άγιαξ, συμβάν για το οποίο ο Ολλανδός διεθνής ζήτησε αργότερα συγγνώμη.

«Ο Στίβεν Μπέργκχουις συμφώνησε τη Δευτέρα στην πρόταση διευθέτησης από τον εισαγγελέα επαγγελματικού ποδοσφαίρου για αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, η μια εκ των οποίων είναι υπό όρους» αναφέρει η KNVB στη σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Θα χάσει τους πρώτους τρεις αγώνες πρωταθλήματος της σεζόν 2023-24 ως αποτέλεσμα. Αυτό περιλαμβάνει και την εγγραφή της πέμπτης κίτρινης κάρτας του…».

Ο Μπέργκχουις εντάχθηκε το καλοκαίρι του 2021 στο δυναμικό του Άγιαξ, προερχόμενος από τη Φέγενορντ, και αναδείχθηκε την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο παίκτης της σεζόν για τον «Αίαντα», σε μια απογοητευτική χρονιά για το σύλλογο του Άμστερνταμ που τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα και έμεινε εκτός των δύο θέσεων που οδηγούν στο Champions League για πρώτη φορά από το 2009.

Προτεινόμενα Άρθρα