Κατάντια για την ΕΛΑΣ: Αντί να αποτρέψουν επεισόδια, ασχολούνται με τα… πουκάμισα και τα καπέλα των αστυνομικών

από AllAboutARIS

Χθες θέσαμε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που δεν υπήρξαν από την Αστυνομία για να αποτραπούν τα επεισόδια στην περιοχή της Βούλγαρη το απόγευμα της Κυριακής.

Απ’ ότι φαίνεται τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά σε σχέση με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καίριες θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά από τα περιστατικά που έλαβαν χώρα, με ξεκάθαρα τεράστιες ευθύνες για το πως επετράπη σε πορεία 25 μηχανών να βρεθούν κοντά στο “Κλεάνθης Βικελίδης και να επιτεθούν σε φίλους του ΑΡΗ,  έρχεται ένα έγγραφο από τον Αντιστράτηγο  Σπυρίδων Σκλάβο. Ένα έγγραφο στο οποίο ασχολείται με το αν οι αστυνομικοί για τα μέτρα τάξης στο “Βικελίδης” ήταν χωρίς καπέλο, φορούσαν γραβάτα, πουκάμισο και… ακουμπούσαν στον τοίχο, όπως φάινεται και στη σχετική φωτογραφία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα “eaythes.gr”.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας την πίεση που προσπαθούν να ασκήσουν προς τα όργανα της τάξης σε παιχνίδια του ΑΡΗ και σκεφτείτε την αυστηρότητα την οποία ζητούν όταν τους εγκαλούν ακόμα και για τα καπέλα ή τα πουκάμισά τους. Μάλλον έτσι εξηγείται το γεγονός ότι μετά τα επεισόδια στη Βούλγαρη έπρεπε να βρεθούν “ένοχοι” από την πλευρά των οπαδών του ΑΡΗ που αμύνθηκαν. Και για αυτό το λόγο κάποιες προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για ανθρώπους που βρίσκονταν μισό χιλιόμετρο μακριά από το περιστατικό.

Κάποια στιγμή θα πρέπει και το αρμόδιο Υπουργείο να ασχοληθεί με το τί γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Αν και το πρόσφατο παρελθόν μας έχει διδάξει ότι πολλοί από αυτούς (γιατί  υπάρχουν και πραγματικά καλοί αστυνομικοί) βρίσκουν τον τρόπο να εξαργυρώσουν τις εξαίρετες γνώσεις τους με… προσλήψεις σε συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες.

Προτεινόμενα Άρθρα