Τα εξτρέμ… βγαίνουν στην επιφάνεια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ένα ζήτημα για τον Άκη Μάντζιο εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι τα να βάλει τα εξτρέμ του στην εξίσωση της δημιουργίας και κυρίως του σκοραρίσματος.

Ο Λορέν Μορόν είχε το μονοπώλιο στο σκοράρισμα αλλά δεν ήταν και ούτε είναι αρκετό για την επίθεση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας που αποτελεί πάγιο θέμα.

Η σεζόν ξεκίνησε με προβληματισμό και αναμονή όσον αφορά τους παίκτες στα “φτερά”, έχοντας παρά μόνο κάποιες εξάρσεις από τον Σαμόρα ή τον Μενέντες. Μέχρι που στην εξίσωση μπήκε ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ και άλλαξε άρδην την κατάσταση με τους πλάγιους, τόσο με την εικόνα μέσα στο γήπεδο όσο και στους αριθμούς που σπάνια λένε ψέματα. Το αντίθετο μάλιστα…

Στον Ρώσο ανήκει σχεδόν η μισή ουσία της όλης συζήτησης και του συμπεράσματος ότι οι εξτρέμ βγαίνουν σταδιακά στην επιφάνεια, χάρη στην απόδοση και τα νούμερά του στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έχει ήδη άμεση συμμετοχή σε τρία γκολ (1 γκολ και 2 ασίστ) από τα επτά στα οποία εμπλέκονται συνολικά οι πλάγιοι του ΑΡΗ, με τον Αλβάρο Σαμόρα να έρχεται από πίσω και να ενισχύει την εν λόγω στατιστική με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το παιχνίδι στο οποίο οι εξτρέμ… καθάρισαν για τον ΑΡΗ περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πρωτάθλημα.

Συνολικά αυτοί οι Σουλεϊμάνοφ, Σαμόρα, Μενέντες και Χριστοδουλόπουλος έχουν άμεση συμβολή στα παραπάνω από μισά γκολ της ομάδας στη Stoiximan Super League, όντας μαζί με τους Μορόν και Φαμπιάνο αυτοί που… κουβαλούν το σκοράρισμα του ΑΡΗ φέτος. Άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλοι σε μικρότερο.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα