Καταλάβατε ή να κάνουν και…

από Γιάννης Παντελίδης

Πέρασαν αρκετές ώρες από τον θρίαμβο του ΑΡΗ στην Τούμπα. Προφανώς ακόμη κι όσοι δεν το είχαν… χωνέψει πλέον το αντιλήφθηκαν. Όπως ακριβώς το είπε και ο Μάντζιος μετά το ματς. Αυτό που έγινε με τα Γιάννινα ήταν η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας.

Όσα είδαμε στην Τούμπα ήταν… κάτι από το φυσιολογικό. Διότι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, σίγουρα η ομάδα μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα. Θα αρχίσω ανάποδα. Η… κλασική γκρίνια, ακόμη και μετά από νίκη σε ένα ντέρμπι. Γιατί γύρισε η ομάδα πίσω στο δεύτερο ημίχρονο. Γιατί οπισθοχώρησε, γιατί δεν ήταν το ίδιο επιβλητική όπως και στο πρώτο. Παιδιά, χαλαρώστε λίγο. Ο ΑΡΗΣ δεν έπαιζε μόνος του. Είχε κι αντίπαλο, ο οποίος έπαιζε στην έδρα του και με κόσμο. Δεν θα έκανε κι εκείνος την προσπάθειά του; Δεν θα πίεζε; Εντάξει, έχει και μερικούς ποιοτικούς παίκτες. Αμέσως όμως να… κράξουμε. Και το αναφέρω μόνο για όσους επιμένουν στην κακόπιστη κριτική, που είναι πάντα με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Από εκεί και πέρα, η νίκη έφερε κέρδη σε πολλά επίπεδα και πιστέψτε με όχι μόνο στο αγωνιστικό. Μια κάποια ηρεμία εντός ομάδας και σίγουρα μια γλύκα για τον κόσμο. Δεν τελείωσε τίποτα, έγινε κάτι σαφώς, αλλά υπάρχει και μπόλικο μέλλον. Απλά ρε παιδί μου δε γίνεται να μην καταδείξουμε και το εξής: ο ΑΡΗΣ έδειξε ξεκάθαρα πως είναι μέσα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος και φέτος. Κι όχι μόνο τις προάλλες. Νίκησε τον Παναθηναϊκό, «διέλυσε» την ΑΕΚ, αλλά δεν τον άφησαν να κερδίσει. Πήρε διπλό στην Τούμπα. Έχει 20 βαθμούς μέσα στο χορτάρι. Θα έπρεπε να είναι τρίτος. Δε γίνεται όλα αυτά να τα αφήσουμε έτσι. Δε γίνεται να μην τα υπερτονίσουμε.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, έκανε θραύση στην τηλεόραση για παιδικές πάνες με έναν πιτσιρικά, που έλεγε: «Καταλάβατε ή να κάνω και κακά;». Αντί του μπόμπιρα βάλτε όλον τον οργανισμό του ΑΡΗ και σε αυτούς που ακούν, όλους τους αντιπάλους του. Καταλάβατε λοιπόν ότι και φέτος θα σας χαλάσει τη «μαγιά» ή θέλετε να κάνουν και… Δικό σας…

ΥΓ: Το ματς με τον ΟΦΗ είναι ίσως πιο δύσκολο από αυτό της Τούμπας. Άλλο παιχνίδι, τελείως. Διαφορετική προσέγγιση, άλλη αγωνιστική φιλοσοφία. Σοβαρότητα, συγκέντρωση κι όλα θα πάνε καλά. Φωτιάς και Διαμαντόπουλος, ας το έχουμε υπόψη.

Επικοινωνία:

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/yiannis.pantelidis.5

Instagram: www.instagram.com/yiannis_pantelidis/

Twitter: twitter.com/Pantelidis

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X