Μπουγιουκλής: «Άδικο αυτό που γίνεται με τον Μάντζιο»

από AllAboutARIS

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Μπουγιουκλής μίλησε στον Libero 107,4 FM και την εκπομπή «Pressing» για τη φετινή πορεία της ομάδας, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το ματς που έρχεται με τον ΟΦΗ, αλλά και τις αγωνιστικές «ανάγκες» της.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα: «Αυτό το χαρακτηριστικό έχει ο ΑΡΗΣ μετά από κάθε άσχημο αποτέλεσμα δείχνει αντανακλαστικά και αντιδρά. Έτσι έγινε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είδαμε έναν ΑΡΗ που υπερείχε σε όλες τις γραμμές, ειδικά στο χώρο του κέντρου με τη παρουσία του Ντιαγέ που ήταν για μένα ο MVP».

Για το πώς χειρίστηκε το ματς ο ΑΡΗΣ: «Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στο Μάντρζιο γιατί διάβασε καλά το παιχνίδι. Και γενικά σε όλα α ματς, ακόμη και οι αλλαγές που κάνει είναι καλές. Αυτό το ματς χρειαζόταν δύο καθαρά αμυντικά χαφ και λίγο πιο μπροστά τον Ντιαγέ, που είναι ένα 8άρι κλασικό πουτρθπάει την αντίπαλη άμυνα μετωπικά. Κα με τη συμμετοχή του Μαντσίνι, χρειαζόταν την ταχύτητά του».

Για τη συνέχεια και το ματς με τον ΟΦΗ: «Πρέπει να το ξεχάσουμε και να συγκεντρωθούμε στο ματς με τον ΟΦΗ από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να κερδίσουμε έστω και με 1-0, και να μη δεχθούμε γκολ, γιατί στην Ελλάδα αυτό μετράει ακόμη. Αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες όταν έρχονται ομάδες που παίζουν κλειστά. Ποτέ εν έχω δει τον ΟΦΗ να παίζει τόσο αμυντικά, όπως στην 1η αγωνιστική. Πήρε αποτέλεσμα, ήταν τυχερός βέβαιο, αλλά όλες οι ομάδες υπολογίζουν τον ΑΡΗ κι έρχονται στο Χαριλάου και διαβασμένοι και κλείνουν όλα τα επιθετικά μας ατού. Γι’ αυτό λέω ότι το ματς αυτό είναι πιο δύσκολο απ ότι το δεύτερο στην Κρήτη. Κάθε λάθος μετράει».

Για την κριτική στον Μάντζιο: «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό που γίνεται με τον Μάντζιο είναι πού άδικο. Έδειξε πέρσι ότι μπορεί την ομάδα την έβγαλε δεύτερη. Φέτος αν αποκτήσει λίγη σταθερότητα γιατί αυτό λείπει. Και η μουρμούρα και η εσωστρέφεια να στηρίξουμε τον Μάντζιο και όλη την ομάδα. Πιστεύω φέτος να έχουμε και στο Κύπελλο μια διάκριση».

Για το ποιους προτιμά για τα χαφ: «Όταν παίζουμε στο Χαριλάου συνήθως αναγκάζεσαι να παίξεις με ένα αμυντικό χαφ και να χρησιμοποιήσεις και τον Ντιαγέ και τον Μπερτόγλιο. Στα εκτός έδρας παιχνίδια, στα μεγάλα, ο Μάντζιος νομίζω επέλεξε το καλύτερο σχήμα. Μας ταιριάζει με δυο καθαρά αμυντικά χαφ. Όσο για το εντός θεωρώ πως αυτή τη στιγμή καλύτερα με Τζέγκο, Ντιαγέ».

Για του πως θα πρέπει να κινηθεί ο ΑΡΗΣ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Θα πρέπει να κοιτάξουμε για δεκάρι και για φορ που θα βάζει πιο εύκολα την μπάλα στα δίχτυα. Θέλουμε έναν παίκτη στιλ Ελ Αραμπί, που θα βάζει γκολ με μισή ευκαιρία. Πονάει η ομάδα εκεί τα τελευταία χρόνια. Ένας παίκτης που θα έχει το εύκολο γκολ θα απελευθερώσει και την ομάδα».

Προτεινόμενα Άρθρα