Μία “κούρσα” 34 γκολ, στην τελική ευθεία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ σήμαναν την επιστροφή του Λορέν Μορόν στα γκολ και συνάμα τον έβαλαν ξανά δυνατά στη διεκδίκηση του πρώτου σκόρερ στη σεζόν.

Ο Ισπανός “έπιασε” τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στα 17 γκολ και σε λιγότερο από έναν μήνα θα φανεί ποιός θα κόψει πρώτος το νήμα.

Ο ΟΜαροκινός ήταν εκείνος που το κατάφερε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματιος με 15 γκολ, έναντι 14 του Μορόν. Ο τελευταίος όμως είναι κατά ένα γκολ πιο παραγωγικός στα πλέι οφ, έχοντας τρία και με το τελευταίο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Μορόν έχει μέχρι στιγμής στα πλέι οφ: 

– 3 γκολ σε 7 αγώνες (14 σε 25 αγώνες στην κανονική διάρκεια)

– 1 γκολ ανά 6,7 τελικές προσπάθειες (ανά 4,8 στην κανονική διάρκεια)

– 20 τελικές (67 στην κανονική διάρκεια)

– 11 σουτ εντός περιοχής

– 7 σουτ εκτός περιοχής

Ο Ελ Κααμπί από την άλλη: 

–  2 γκολ σε έξι αγώνες (15 σε 21 αγώνες στην κανονική διάρκεια)

– 1 γκολ ανά 5,5 τελικές προσπάθειες (ανά 3,4 στην κανονική διάρκεια)

– 11 τελικές (51 στην κανονική διάρκεια)

– 8 σουτ εντός περιοχής

– 0 σουτ εκτός περιοχής

Ο Μορόν που… μοχθεί και το ελαφρύ πλεονέκτημα του Ελ Κααμπί 

Ο Ισπανός υπερτερεί στις τελικές ενώ χρειάζεται μία παραπάνω για να σκοράρει ένα γκολ βάσει στατιστικής, απειλώντας περισσότερο έξω από την περιοχή σε αντίθεση με τον Ελ Κααμπί που… ζει για την τροφοδότηση στο “κουτί”.

Το μικρό πλεονέκτημα του Μαροκινού είναι ότι έχει τέσσερα παιχνίδια, σε αντίθεση με τα τρία του Ισπανού. Ο Ολυμπιακός ως γνωστόν έχει το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ και μία εξτρά ευκαιρία για να προσπεράσει. Ο Μορόν όμως στις τελευταίες δύο αγωνιστικές δείχνει ξανά αποφασισμένος να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Προτεινόμενα Άρθρα