Μία υπογραφή που θα “σπάσει” ρεκόρ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οταν ο Χουλιάν Κουέστα άφηνε το 2018 την Πολωνία για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα, σίγουρα δεν περίμενε ότι θα ριζώσει στα νερά του Θερμαϊκού.

Από τότε πέρασαν 5,5 χρόνια και 166 συμμετοχές αισίως για τον 32χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος έχει γίνει συνώνυμο με τη θέση του τερματοφύλακα στον ΑΡΗ.

Έμαν, Μπουσέ, Σιαμπάνης… Οσοι και να πέρασαν κανένας δεν “έφαγε” τη θέση του Κουέστα. Με τα σωστά του και τα λάθη του ήταν πάντα εκεί. Ηταν, είναι ακόμα φυσικά και πιθανό να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.

Το καλοκαίρι ο αρχηγός του ΑΡΗ θα ολοκληρώσει την 6η χρονιά του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Το μέλλον του αποτελεί θέμα συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επαφές που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη όσον αφορά την ανανέωσή του.

Η ομάδα θέλει, ο ίδιος επίσης οπότε υπάρχει η πρώτη γερή βάση ώστε οι “κιτρινόμαυροι” να διατηρήσουν στο δυναμικό τους τον αρχηγό τους μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτόν για τον οποίο ο Βαλεντίνο Φατόρε κράτησε μία ξεχωριστή θέση στις δηλώσεις του μετά το ντεμπούτο του στον Βόλο. Τότε που τον ευχαρίστησε δημόσια για τη βοήθεια που του προσέφερε ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την πρώτη του συμμετοχή.

Ο Κουέστα δεν είναι ο… φασαριόζος αρχηγός. Είναι με τον τρόπο του. Και κυρίως είναι μία από τις λίγες σταθερές προσωπικότητες των αποδυτηρίων τα τελευταία χρόνια. Ο πιο παλιός, με εξαίρεση τον Δεληζήση που όμως η παρουσία του στον ΑΡΗ διεκόπη για έναν χρόνο πριν γυρίσει.

Το “θέλω” του Κουέστα και τα ρεκόρ που κυνηγάει

Ο Ισπανός ζητάει τριετές συμβόλαιο λίγους μήνες πριν κλείσει τα 33 του χρόνια. Είναι προφανές ότι θέλει να ρίξει “άγκυρα” και να “κρεμάσει” τα παπούτσια του στον ΑΡΗ. Και ο ΑΡΗΣ αυτός θέλει, χωρίς να σημαίνει το αντίθετο ότι του προτείνει διετές. Και δεν είναι μία διαφορά για την οποία οι δύο πλευρές θα τα χαλάσουν.

Οπως και να χει, εφόσον ο Κουέστα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην ομάδα τότε θα βάλει πλώρη για να “σπάσει” τα κοντέρ.

Ηδη είναι στη 12η θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, Έλληνες και ξένοι. Με τρεις θα ξεπεράσει τον Φρανσίσκο Χαβίτο ενώ χρειάζεται άλλες 21 για να ξεπεράσει τον Ντάρσι Νέτο και να γίνει ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στον ΑΡΗ. Ένα ρεκόρ που κάλλιστα μπορεί να καταρριφθεί και φέτος.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος για τον αρχηγό του ΑΡΗ θα είναι ο Αρτούρ Λεκμπέλο και ο Κρίστι Βανγκέλι. Είναι οι ξένοι και με την μεγαλύτερη σε διάρκεια παρουσία στο σύλλογο και μάλιστα με συνεχόμενες χρονιές. Ο πρώτος από το 1991 έως το 1998 και ο δεύτερος από το 2004 έως το 2011.

Αμφότεροι μετρούν μία επταετία την οποία ο Κουέστα θα ισοφαρίζει την επόμενη χρονιά. Και μετά από αυτήν θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία όντας ο μοναδικός που θα έχει υπάρξει στο ρόστερ του ΑΡΗ για οκτώ διαδοχικές χρονιές.

Μία υπογραφή του, θα κάνει όλα αυτά να συμβούν και έτσι θα αποκτήσει ακόμα πιο ξεχωριστή θέση στην ιστορία του ΑΡΗ από αυτήν που έχει ήδη…

Προτεινόμενα Άρθρα