Μεταγραφές: Τέσσερις στα χαρτιά, περισσότερες στην πράξη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τον περασμένο Ιανουάριο ο ΑΡΗΣ βγήκε στην αγορά και κάλυψε τα περισσότερα από τα κενά του, κυρίως με γνώριμες επιλογές παικτών και τον Τζούισον Μπένετ που μέχρι στιγμής δεν βγαίνει ως επιλογή.

Ακόμα κι έτσι το “παράθυρο” του χειμώνα κρίνεται πετυχημένο με βάση την απόδοση των Ρόουζ, Φετφατζίδη και Ανσαριφάρντ που ήρθαν κατά σειρά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Τρεις παίκτες που είτε ήταν εξοικειωμένοι με τον ΑΡΗ είτε μόνο με το ελληνικό πρωτάθλημα, δίνοντας λύσεις σε κομβικές θέσεις και ενισχύοντας το ποιοτικό βάθος του ρόστερ.

Τέσσερις προσθήκες στα χαρτιά για τον ΑΡΗ… Ουσιαστικά όμως ο περασμένος Ιανουάριος προσέφερε περισσότερες επιλογές στους “κιτρινόμαυρους” και κυρίως στον Άκη Μάντζιο, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του σε μία περίοδο διαδοχικών αγώνων για την ομάδα. Τις λεγόμενες και… αγαπημένες εσωτερικές μεταγραφές.

ΚΙΚΕ ΣΑΒΕΡΙΟ

Ο 23χρονος κοντράρεται με τον Φραν Βέλεθ για τον πιο επιδραστικό παίκτη από αυτούς που προστέθηκαν στο ροτέισον μετά τον Ιανουάριο.

Πέντε γκολ, δύο ασίστ και κάποιοι από αυτούς τους αριθμούς μάλιστα σε δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σαβέριο ήταν ο μεγάλος άτυχος του πρώτου μισού της φετινής σεζόν, παίρνοντας μία μεγάλη ψυχολογική δοκιμασία αρκετών μηνών μέχρι να επιστρέψει στις προπονήσεις και σταδιακά να πάρει ρόλο στο ροτέισον, προσφέροντας μία εξτρά λύση στα εξτρέμ και παράλληλα σημαντικά νούμερα στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

ΦΡΑΝ ΒΕΛΕΘ

Ο… σακάτης ή το βετεράνος, όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι λίγοι -ποσοτικά- επέστρεψε από τα μέσα Γενάρη και κάθε εβδομάδα δίνεις απαντήσεις μαζί με λύσεις στον Μάντζιο.

Με ένα γκολ στο Αγρίνιο και μία… χαλκέντερη εμφάνιση στο “Βικελίδης”, ήταν ίσως ο πιο κομβικός παίκτης στην πρόκριση επί του Παναιτωλικού.

Το ενδιαφέρον με τον έμπειρο στόπερ είναι ότι καθιερώνεται ως χαφ και συγκεκριμένα ως “6άρι” στα πλάνα του Μάντζιου, δίνοντας λύσεις σε μία περίοδο που ο Ζουλ ήταν εκτός και ο Βερστράτε όχι στα καλύτερά του.

ΜΑΝΟΥ ΓΚΑΡΘΙΑ

Έναν χρόνο περίμενε ο ΑΡΗΣ την επάνοδο του Ισπανού, ως τον λυτρωτή στο καθαρά δημιουργικό κομμάτι και τον παίκτη που μαζί με τον Νταρίντα θα κάνει τη διαφορά στον άξονα. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε σταδιακά και με αρκετή προσοχή, κάνοντας σταθερά βήματα προόδου και όντας ακόμα σε ένα καθεστώς ειδικής διαχείρισης, το οποίο μετά τη διακοπή αναμένεται να αφήσει οριστικά πίσω του/

Χρειάστηκα μόλις λίγα ματς για να δείξει τη διαφορά κλάσης με αρκετούς από τη μεσοεπιθετική γραμμή, μαζί με τη διαφορά που δεδομένα έχει κάνει σε κάποια ματς. Οπως πχ με την ασίστ για το γκολ του Βέλεθ στο Αγρίνιο ή εκείνο του Μορόν κόντρα στον Βόλο.

Αυτοί οι τρεις με τους Ρόουζ, Φετφατζίδη και Ανσαριφάρντ συμπληρώνουν μία εξάδα επιλογών που ο Μάντζιος δεν είχε στο πρώτο μισό της σεζόν. Ολοι τους ικανοί για να προσφέρουν και κάποιοι από αυτούς με την ικανότητα να κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι της ομάδας. Ολοι τους έχουν δώσει νούμερα και μετά τη διακοπή ο προπονητής περιμένει ακόμα περισσότερα, ειδικά από τον Γκαρθία. Ολα με φόντο φυσικά τον τελικό του Μαΐου, για τον οποίο και οι τρεις θέτουν πολύ σοβαρή υποψηφιότητα ώστε να βρεθούν στα βασικά πλάνα του Μάντζιου.

 

Προτεινόμενα Άρθρα