Μουντιάλ 2022: Το πιο… τεχνολογικό όλων των εποχών

από AllAboutARIS

Το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ (20/11-18/12) δεν θα είναι μονάχα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πολυτελείας, το πιο ακριβό στην ιστορία, αφού έχουν ήδη δαπανηθεί 220 δισεκατομμύρια δολάρια (!), όπως αποκάλυψε η “Statista” (εταιρεία που ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση και στα δεδομένα αγοράς και καταναλωτών), αλλά θα είναι και το πιο… τεχνολογικό όλων των εποχών.

Ο λόγος είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί όλη η τεχνολογία που είναι διαθέσιμη μέχρι σήμερα: Θα υπάρχουν αισθητήρες στη γραμμή του τέρματος για να διαπιστωθεί εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι, το VAR θα ελέγχει τις φάσεις όπως και στη Ρωσία το 2018, ενώ θα υπάρχει και η ημι-αυτόματη ανίχνευση του οφσάιντ, που έχει ήδη δοκιμαστεί στο Champions League. με στόχο «τη λήψη ταχύτερων, ακριβέστερων και αξιόπιστων αποφάσεων».

Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί το ανθρώπινο λάθος κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Δώδεκα κάμερες που είναι εγκατεστημένες κάτω από την οροφή του γηπέδου καταγράφουν τις κινήσεις της μπάλας και έως και 29 σημεία δεδομένων κάθε παίκτη, 50 φορές το δευτερόλεπτο, για να υπολογίσουν τις ακριβείς θέσεις τους στο γήπεδο. Τα δεδομένα θα περιλαμβάνουν τα άκρα και τα μέρη του σώματος που λαμβάνονται υπόψη για να σηματοδοτήσουν ένα οφσάιντ» αναφέρει χαρακτηριστικά η FIFA για το ημι-αυτόματο οφσάιντ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X