Μπράμπετς σε ΜΜΕ της Τσεχίας: ‘Παλεύουμε για την 3η θέση – Ανυπομονούμε για την Ευρώπη”

από AllAboutARIS

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς έχει βάλει τη φόρμα της Εθνικής Τσεχίας εδώ και λίγα 24ωρα, μετρώντας αντίστροφα για τον αγώνα μπαράζ κόντρα στη Σουηδία.

Ο 29χρονος στόπερ διάγει πολύ καλή χρονιά και οι συμπατριώτες του αναγνωρίζουν τόσο την παρουσία του στον ΑΡΗ όσο και τον ρόλο του στην Εθνική, όπως φαίνεται και από τη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό “Gol”

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις δηλώσεις του.

Για τα πλέι οφ και την έξοδοι στην Ευρώπη:  “Δουλέψαμε πολύ σκληρά. Υπήρξε ένα πρόβλημα με έξι βαθμούς που μας αφαιρέθηκαν, αλλά ευτυχώς τους πήραμε πίσω. Πλέον ανυπομονούμε να κερδίσουμε ξανά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παλεύουμε για την 3η θέση με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά ίσως βγει και η 4η ομάδα της βαθμολογίας. Εξαρτάται τι θα γίνει στο Κύπελλο”.

Για το ότι έπαιξε σε όλα τα ματς χωρίς να δεχθεί κάρτα: “Υποθέτω ότι ισχύει ο κανόνας που μου δίδαξε ο Γιάροσλαβ Χρέμπικ (σ.σ. προπονητής του στην Ελπίδων της Τσεχίας και στην Σπάρτα Πράγας) στα 18 μου. Ότι αν πρέπει να κάνω φάουλ, τότε είμαι σε λάθος θέση. Ίσως και να έπρεπε να δεχτώ κάποιες κάρτες μέσα στη σεζόν, αλλά δεν έγινε και είμαι χαρούμενος που δεν έχασα παιχνίδι από τιμωρία”.

Για το μοναδικό του γκολ στη Λαμία: “Αν και προωθούμαι στις στημένες φάσεις αρκετά συχνά, για κάποιο λόγο δεν λειτούργησε καλά για μας και η μπάλα δεν ήρθε πολλές φορές προς τα εμένα. Περιμένω πάντως να πετύχω κάποια γκολ. Ίσως έρθουν σύντομα”.

Για τους επιθετικούς στη Super League: “Υπάρχουν ποιοτικοί επιθετικοί. Ακόμη και οι ασθενέστερες ομάδες έχουν τα χρήματα για να τους αγοράσουν. Αλλά δε θυμάμαι κάποιον να τον… κυνηγάω. Για μένα ως αμυντικός, είναι μεγάλη εμπειρία το ότι μπορώ να ανταγωνίζομαι σταθερά αυτούς τους επιθετικούς. Μου αρέσει πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα! Είναι μια πρόκληση να πετύχεις”.

Για το παιχνίδι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό: “Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχθώ ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν δημιουργήσαμε τόσες πολλές ευκαιρίες. Ήταν ένα σημαντικό ματς για μας. Πρέπει να «καλύψουμε» αυτούς τους χαμένους βαθμούς κάπου αλλού εκτός έδρας και να παλέψουμε για την Ευρώπη μέχρι το τέλος”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα