Νέα τιμή για τον ΑΡΗ, έλαβε πιστοποίηση από τα Ηνωμένα Έθνη

από AllAboutARIS

Νέα σημαντική τιμή για την ομάδα του ΑΡΗ όσον αφορά τις δράσεις του συλλόγου σε σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού κέρδισε την πιστοποίηση των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Football for the Goals.Το Football for the Goals είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία που καθοδηγείται από τα Ηνωμένα Έθνη και στοχεύει να αξιοποιήσει τη δύναμη του ποδοσφαίρου για την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση των φιλοδοξιών της πρωτοβουλίας, ευθυγραμμίζοντας τις λειτουργίες, τις στρατηγικές και τα μηνύματά της με τους SDGs και αποδεικνύοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι – είναι μια ισχυρή δύναμη για θετικές αλλαγές.

Το επίτευγμα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιπροσωπεύει μια στιγμή ορόσημο όχι μόνο για τον ίδιο τον σύλλογο αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σημαίνει ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μπορούν να είναι ενεργοί καταλύτες για τη βιώσιμη ανάπτυξη, επεκτείνοντας την επιρροή τους πέρα από το γήπεδο για να επηρεάσουν τις κοινότητες, τις κοινωνίες και τον πλανήτη γενικότερα. Λαμβάνοντας αυτήν την τιμή, η ΠΑΕ έχει θέσει ένα πρότυπο για άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που πρέπει να φιλοδοξούν, επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο των αθλητικών οργανισμών στην προώθηση της βιωσιμότητας.

Η επίτευξη αυτής της πιστοποίησης από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ σηματοδοτεί την προνοητική και καινοτόμο στάση του συλλόγου για την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στις θεμελιώδεις λειτουργίες του. Αυτή η αναγνώριση χρησιμεύει για να υπογραμμίσει τη δέσμευση του συλλόγου για περιβαλλοντική διαχείριση, κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ισότητα και άλλους SDG, δημιουργώντας ένα εμπνευσμένο προηγούμενο για ποδοσφαιρικούς συλλόγους παντού.

Η πρόεδρος της ομάδας, Ειρήνη Καρυπίδη τόνισε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που λαμβάνουμε αυτή την σεβαστή πιστοποίηση. Αντιπροσωπεύει μια επικύρωση των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας για την εκπλήρωση των ΣΒΑ. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για να επιφέρουμε ουσιαστικές αλλαγές στην κοινότητά μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η καινοτόμος προσέγγιση της «κίτρινης» περιλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες και στρατηγικές που στοχεύουν στην προώθηση της βιωσιμότητας. Αυτά περιλαμβάνουν λειτουργίες γηπέδων φιλικών προς το περιβάλλον, προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης, προγράμματα ανάπτυξης νέων που ευθυγραμμίζονται με τους ποιοτικούς στόχους εκπαίδευσης και υγείας και συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας «writeups24.com» τονίζεται ότι η Ειρήνη Καρυπίδη είναι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Trade Council, εταιρείας που εργάζεται για να προσελκύσει εταιρείες από τις αγορές της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Ισραήλ.

Εκτός από αυτό, συμμετείχε στο φόρουμ του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό το συνέδριο ήταν μια πλατφόρμα που συγκέντρωσε τα στελέχη των κορυφαίων ποδοσφαιρικών οργανώσεων. Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη. Το συμβούλιο θεωρήθηκε ως μια επιτακτική ενέργεια για οποιαδήποτε εταιρεία όπως ο Άρης με ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, να σταθεί ενάντια στη βία, τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Προτεινόμενα Άρθρα