Ντάτκοβιτς: Μία πώληση με… υπογραφή και σκεπτικό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η απόφαση του ΑΡΗ να δώσει τον Κροάτη στη Real Salt Lake και ο ρόλος που έπαιξε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Αγησίλαος Τουμαζάτος.

Ο ΑΡΗΣ αιφνιδίασε τους πάντες το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοινώνοντας την πώληση του Τόνι Ντάτκοβιτς στην Real Salt Lake.

Ηταν σχεδόν δεδομένο ότι ο Κροάτης δεν θα επέστρεφε στους “κιτρινόμαυρους” και η Καρταχένα ήταν πολύ κοντά στην απόκτησή του. Μέχρι που τα δεδομένα άλλαξαν μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα.

Το… μέτωπο των ΗΠΑ προέκυψε τις τελευταίες μέρες μέσω ενεργειών και γνωριμιών του γενικού διευθυντή της ομάδας, Αγησίλαου Τουμαζάτου, τη “σφραγίδα” του οποίου φέρει σε μεγάλο βαθμό η μετακίνηση του Ντάτκοβιτς στη Γιούτα.

Ο ΑΡΗΣ προτιμούσε για συγκεκριμένους λόγους να δώσει τον παίκτη στο MLS και το πέτυχε, αφού πρώτα κατάφερε να τον πείσει ότι θα είναι καλύτερα για τον ίδιο στην Αμερική παρά στην ιβηρική χερσόνησο.

Στην Αλκμήνης διέκριναν την ευκαιρία να ανοίξουν την πόρτα σε μία διαφορετική αγορά, στο πλαίσιο ενός πλάνου να διευρύνει ο σύλλογος τις επαφές του στο εξωτερικό, όπως επίσης και το brand name του. Συν φυσικά να κερδίσει ελαφρώς κάτι παραπάνω στο οικονομικό σε σχέση με την πιθανή αγορά του Κροάτη από την Καρταχένα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα στελέχη της ομάδας “έτρεξαν” την πώληση του Ντάτκοβιτς, η οποία ολοκληρώθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και με το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου στις ΗΠΑ, αφού πρώτα υπήρξε και το “οκ” από τον Θεόδωρο Καρυπίδη.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΑΡΗΣ δεν πούλησε τον παίκτη στη Real Salt Lake αλλά στο MLS. Το καθεστώς στις ΗΠΑ είναι διαφορετικό αφού όλα τα deal γίνονται πρώτα με την Ομοσπονδία και εν συνεχεία αυτή συνεννοείται με τις ομάδες.

Προτεινόμενα Άρθρα