Οι μεταγραφές… εσωτερικού

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ιούνιος είναι πιθανό να αποτελέσει τον μήνα στον οποίο ο ΑΡΗΣ θα μάθει οριστικά τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα του ban και τη δυνατότητά του να κάνει μεταγραφές.

Η ομάδα έχει έτοιμα τα πλάνα της για τους παίκτες που θέλει να αποκτήσει. Ωστόσο δεν ποντάρει μόνο σε αυτούς που θα έρθουν αλλά και σε εκείνους που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ.

Υπάρχουν παίκτες που πέρυσι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα ή πρόλαβαν να δείξουν έστω κάτι, από τους οποίους ο Άκης Μάντζιος περιμένει πολλά περισσότερα.

Ο Ματέο Γκαρσία αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι προσδοκίες ήταν πολλές αλλά ο Αργεντινός δεν ανταποκρίθηκε στην πρώτη χρονιά της επιστροφής του.

Η προετοιμασία του για τη νέα σεζόν έχει εξελιχθεί σε στοίχημα για τον ίδιο και τον οργανισμό του ΑΡΗ, με αποτέλεσμα να τον περιμένει πολύ δουλειά στο διάστημα της προετοιμασίας.

Ο Κρίστιαν Γκάνεα είναι επίσης μία περίπτωση αλλά κάπως δοαφορετική. Ο Ρουμάνος παρουσίασε πράγματα από τον Ιανουάριο και μετά, σε σημείο που εξελίχθηκε σε σταθερά στα πλάνα του Μάντζιου. Η δουλειά του Έλληνα τεχνικού με τον Ρουμάνο έπιασε τόπο, περιμένοντας όμως κι άλλα πράγματα.

Ειδικό στοίχημα για τον Μάντζιο αποτελεί και ο Χαβιέ Ματίγια. Εδώ μετράει κυρίως η πίστη του προπονητή στις ικανότητες του Ισπανού, τον οποίο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι των τελευταίων μηνών λόγω του τραυματισμού του αλλά και του τρόπου που… έδεσε το δίδυμο Σάσα-Τζέγκο.

Περίπου το ίδιο ισχύει και με τον Γιοχάν Μπεναλουάν, με τη διαφορά ότι άπαντες περιμένουν από τον Γαλλοτυνήσιο περισσότερη σταθερότητα και ουσία στο παιχνίδι του.

Μπρούνο και Σιαμπάνης είναι επίσης δύο τέτοιες περιπτώσεις παικτών, προερχόμενοι από μία περίεργη χρονιά και έχοντας μπροστά τους μία καινούργια για την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Προτεινόμενα Άρθρα