Νταρίντα… μηχανή: “Πάτησε” παντού, τα έκανε σχεδόν όλα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πόσα και πόσα ακόμα παιχνίδια θα βάλει ακόμα ο Βλάντιμιρ Νταρίντα στην… καλή του λίστα για φέτος. Σίγουρα σε αυτήν έχει προσθέσει από χθες την εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εδώ και πέντε μήνες ο Τσέχος διατηρεί τα στάνταρ του σταθερά σε καλά επίπεδα και ενίοτε αρκετά υψηλά, όπως κόντρα στους “ερυθρόλεκους”.

Ο 33χρονος άσσος ήταν ένας από τους λόγους των όσων έκανε αποτελεσματικά ο ΑΡΗΣ στον άξονα, τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πάτησε σε όλο το γήπεδο… Σε όλο όμως. Και για τους δύσπιστους υπάρχει το heatmap για του λόγου το αληθές…

To heatmap του Νταρίντα – Πηγή: sofascore.gr

Ο Νταρίντα ήταν… μηχανάκι στο κέντρο του ΑΡΗ και όχι μόνο, όπως φαίνεται, σε μία πολύ καλή βραδιά για τον ίδιο αλλά και πάνω στο λάθος -όπως αποδείχθηκε- του Μεντιλίμπαρ να αφήσει ουσιαστικά μόνο του τον Έσε στα χαφ, αφού ο Ιμπόρα δεν είχε την ταχύτητα για να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα.

Πολλά νούμερα, μόνο γκολ και ασίστ του έλειπαν

Η στατιστική του κόντρα στον Ολυμπιακό κρίνεται ως… σχεδόν πλήρης.

-Τρεις τελικές

– Δύο φάσεις που δημιούργησε

– 77% στις πάσες

-Δέκα πάσες στο τελευταίο τρίτο

– Δέκα κλεψίματα

Πέραν της συνεισφοράς του επιθετικά και στην ανάπτυξη από τον άξονα, ο Τσέχος βοήθησε πολύ και στα μετόπισθεν με τα χιλιόμετρα που… κατάπιε και τους χώρους που κάλυψε.

Ακόμη μία καλή μέρα, ακόμη μία επιβεβαίωση της κατάστασης που βρίσκεται και τη διαφορά που κάνει ακόμη και στα 33 του χρόνοα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα