Οι… σημειώσεις του Ισραήλ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το κεφάλαιο του Ισραήλ έκλεισε για τον ΑΡΗ με την επιστροφή το το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Η ολιγοήμερη παρουσία της ομάδας στη Χάιφα ήταν το πρώτο σημείο αναφοράς στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία, όχι όμως και η βάση της λόγω των συνθηκών που επικρατούν τη δεδομένη χρονική στιγμή στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Ακόμα και με δύο φιλικά σε αυτές τις πέντε μέρες, η δομή του ρόστερ είναι τέτοια που δεν προσφέρει τη δυνατότητα για χρήσιμα συμπεράσματα, παρά μόνο για τα “θέλω” του προπονητή και την γενικότερη παρουσία κάποιων παικτών στο ρόστερ, συν την αξιολόγηση των “μικρών”.

Ακόμα κι έτσι πάντως τα σημεία αναφοράς δεν λείπουν από το διάστημα της παρουσίας του ΑΡΗ στη Χάιφα. Το AllAboutARIS ήταν εκεί και καταγράφει τα πιο σημαντικά

Η φιλοσοφία

Ασχετα με τους παίκτες του ρόστερ, τους υπό αποχώρηση και τα κενά, ο Τερζής έδειξε και στο Ισραήλ ότι η τακτική φιλοσοφία της ομάδας. Οχι μόνο με τα διατάξεις, δηλαδή το 4-3-3 και το 4-2-3-1, αλλά την προσπάθεια ο ΑΡΗΣ να αφομοιώσει περισσότερο τον πρώτο ρόλο στα περισσότερα παιχνίδια και να το κάνει αποτελεσματικά τόσο με την ανάπτυξη από πίσω όσο και με την ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Τα τρία νέα πρόσωπα 

Ο ΑΡΗΣ είχε 2+1 πρόσωπα στο Ισραήλ. Ματαρίτα-Πάβιτσιτς ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα και μία μέρα μετά ενσωματώθηκε και ο Φατόρε.

Πρόκειται για τα πρώτα καινούργια πρόσωπα της ομάδας, παίρνοντας και τα πρώτα τους αγωνιστικά λεπτά στα δύο φιλικά με τη Μακάμπι Χάιφα. Σίγουρα όμως χρειάζονται χρόνο προσαρμογής τόσο ποδοσφαιρικά όσο και στο κλίμα της ομάδας, δείχνοντας πάντως αρκετή διάθεση και περισσότερο απ’ όλους ο Ματαρίτα που είναι πιο… εκδηλωτικός.

Ο Πάλμα… που δεν έφυγε ακόμα

Παρά τις… σειρήνες και τις φήμες που έδιναν και έπαιρνα, ο Ονδουριανός άσσος είναι κανονικά στην προετοιμασία, αποτελώντας μία περίπτωση που επιδέχεται περισσότερης προσοχής λόγω της… σκόνης που έχει σηκώσει.

Ο ίδιος σκέφτεται ότι είναι πιθανό να αποχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο δεν δείχνει να τον επηρεάζει τόσο και βγάζει διάθεση μέσα στο γκρουπ, εντός και εκτός γηπέδου.

Οι “μικροί”

Εάν δεν υπήρχαν τόσα κενά ακόμα στο ρόστερ, το πιο πιθανό θα ήταν ο Τερζής να μην καλούσε τόσους παίκτες από τα τμήματα υποδομής για αυτό το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας. Ωστόσο κάποιοι θα ήταν σίγουρα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία και παράλληλα να αξιολογηθούν σε συνθήκες αγώνα από τον προπονητή.

Η απειρία των περισσότερων είναι δεδομένη και φάνηκε ειδικά στο δεύτερο φιλικό με τη Χάιφα. Το πιο πιθανό είναι λίγοι από τους υπάρχοντες να ακολουθήσουν την ομάδα στο Μπάνσκο, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες και ανάλογα με τις προσθήκες που θα γίνουν.

Ο νέος team manager

Νέο πρόσωπο και εδώ αλλά όχι από τον ρόλο του ποδοσφαιριστή τον οποίο είχε συνηθίσει για αρκετά χρόνια. Ο Γιώργος Γκουγκουλιάς ζει μία διαφορετική εμπειρία, από μία θέση ευθύνης και πολλών απαιτήσεων στις οποίες προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται, προσπαθώντας να… έχει από κοντά τους παίκτες και να δίνει λύσεις όσο μπορεί στην καθημερινότητα της ομάδας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα