Ο ΑΡΗΣ έχει το δίκιο με το μέρος του: Οι νομικές απόψεις, η ασάφεια και τα 4,5 εκατ. ευρώ

από AllAboutARIS

Απ’ όπου και να το πιάσεις, πάντα καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος γι’ αυτό που έκανε ο Σαράκης και θα πρέπει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών για να… πάρουν πίσω την άδεια από τον ΑΡΗ.

Κι άντε εμείς είμαστε δημοσιογράφοι που ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία έμπειρων νομικών, που ασχολούνται πολλά χρόνια με το αθλητικό δίκαιο, έχουν την ίδια άποψη. Ότι ορθώς δόθηκε η ευρωπαϊκή άδεια στον ΑΡΗ και πως είναι εξαιρετικά απίθανο να τη χάσει.

Καταρχάς, τονίζουν ότι σύμφωνα με σχετικό άρθρο του κανονισμού αδειοδότησης, ο ΑΡΗΣ έπρεπε να αποδείξει ότι μέχρι την 31 Μαρτίου 2022 δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές, που να έχουν προκύψει πριν την 31η Δεκεμβρίου 2021. Η πλευρά Σαράκη στέκεται σε άλλο άρθρο του ίδιου κανονισμού, ερμηνεύοντάς το πως θα έπρεπε ο ΑΡΗΣ να αποδείξει ότι δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές, οι οποίες να είχαν προκύψει πριν την 31 Ιανουαρίου 2022 και όχι πριν την 31 Δεκεμβρίου 2021. Του Παλαθουέλος βγήκε στις 27 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μεταφέρουν έμπειροι νομικοί με τους οποίος επικοινωνήσαμε, αυτή η ασάφεια θα έπρεπε να ερμηνευθεί υπέρ κι όχι κατά του ΑΡΗ, από τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η ΕΠΟ, επικαλούμενοι τη λεγόμενη και ως «contra proferentem» ερμηνεία.

Συν τοις άλλοις, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι ο Σαράκης έχει το δίκιο με το μέρος του, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ήδη πληρώσει σχεδόν 4,6 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις της παλιάς ΠΑΕ, είναι υπερβολικά βαριά η ποινή της επιβολής τιμωρίας μη παραχώρησης ευρωπαϊκής άδειας.

Προτεινόμενα Άρθρα