Ο αριθμοί και η επιδραστικότητα του Πάλμα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πάλμα… τέλος για τον ΑΡΗ. Ο Ονδουριανός πάει στη Σελτίκ και οι “κιτρινόμαυροι” καλούνται να καλύψουν το κενό του. Δεν είναι όμως τόσο απλή υπόθεση απόκτησης ενός ή δύο ποδοσφαιριστών.

Για 1,5 χρόνο δύο ήταν οι λόγοι που ο Πάλμα ξεχώρισε με τα κιτρινόμαυρα. Οι αριθμοί του με 17 γκολ, 11 ασίστ -δηλαδή συμμετοχή σε 28 γκολ- και ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο ήταν επιδραστικός για το παιχνίδι του ΑΡΗ.

Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι το φετινό, με τον 23χρονο άσσο να έχει συμμετοχή στα πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Το μόνο που του… ξέφυγε ήταν του Μορόν κόντρα στον ΟΦΗ.

Δεν είναι μία απλή διαδικασία εξεύρεσης ενός παίκτη που θα έχει ποιότητα΄ή ένα καλό βιογραφικό. Ο ΑΡΗΣ καλείται να φέρει έναν ή και δύο παίκτες που θα του δώσουν τα νούμερα του Πάλμα, τις στατικές του Πάλμα και γενικά το κάτι παραπάνω που προσέφερε ο Ονδουριανός στη γραμμή κρούσης της ομάδας. Πάνω απ’ όλα όμως τους αριθμούς του. Διότι το ποδόσφαιρο είναι αριθμοί, πέραν της τακτικής.

Ο Σουλεϊμάνοφ είναι μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση και ενδεχομένως όχι η μοναδική. Με νορμάλ χρήματα και χωρίς σπατάλες ο ΑΡΗΣ έχει τη δυνατότητα να καλύψει το κενό του Ονδουριανού στο ρόστερ και στη στατιστική της ομάδας, αλλά με προσεκτικές επιλογές πάντα…

Προτεινόμενα Άρθρα