Ο δήμαρχος Μπέος νοίκιασε το Πανθεσσαλικό στον πρόεδρο Μπέο!

από AllAboutARIS

Ο δήμαρχος Βόλου Μπέος αποφάσισε να νοικιάσει το Πανθεσσαλικό στον ΝΠΣ Βόλο, που είναι πρόεδρος, για 1.500 € τον μήνα, προκαλώντας σάλο!

Μετά από τηλεδιάσκεψη, το δημοτικό συμβούλιο, με τη θετική ψήφο των παρόντων μελών της παράταξης του δημάρχου Μπέου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία (11 αρνητικές ψήφοι) την παραχώρηση της χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «ΒΟΛΟΣ», έναντι μηνιαίου μισθώματος μόλις 1.500 ευρώ. Υστερα από 3 εβδομάδες ο δήμαρχος Βόλου, δηλαδή ο Μπέος, αποδέχθηκε την πρότασή του του και έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε στον εαυτό του.

Σημειώνεται πως το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Βόλου, παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. µε την από 27-5-2021 σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο Βόλου, με διάρκεια αορίστου χρόνου. Ενδεικτικό του χαμηλού μισθώματος αποτελεί το συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης ενός άλλου Σταδίου, του Αλκαζάρ, στη Λάρισα, το οποίο είναι και αρκετά παλαιότερο του Πανθεσσαλικού.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μαγνησία», η ΑΕΛ στη Λάρισα πληρώνει πάνω από τα τριπλά για το μίσθωμα του Αλκαζάρ, καθώς για κάθε αγωνιστική περίοδο το ποσό ορίζεται στις 50.000 ευρώ, για το οποίο «συνομολογείται ότι αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο νόμιμο ποσοστό 15% των συνολικών ακαθάριστων εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημίσεις για κάθε αγωνιστική περίοδο».

«Είναι ηθικά μεμπτό, καθώς δεν μπορεί ο δήμαρχος να συνυπογράφει και ως πρόεδρος με δύο υπογραφές Μπέου. Στο προσύμφωνο είδαμε τον δήμαρχο Βόλου και ένα κενό στην πλευρά της ΠΑΕ», σχολίασε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Βόλος – Εξυπνη Πόλη», Θεολόγος Διαμαντένιας, θεωρώντας υποτιμητικό και εξευτελιστικό το τίμημα των 1.500 ευρώ, για μία ΠΑΕ με χρηματοδότηση εκατομμυρίων.

Εν τω μεταξύ, άγρια κόντρα για το θέμα του σταδίου ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, η οποία έκανε αναφορά «στον νόμο που διέπει τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από διάφορους “κρατικοδίαιτους” επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν και τη λαϊκή περιουσία να τη μετατρέπουν σε “μαγαζάκι” τους για τις επιχειρηματικές ορέξεις τους. «Ακόμη, λοιπόν, και αυτό το ιδιαίτερα ευνοϊκό νομικό πλαίσιο αρνείται να τηρήσει ο δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος, και να αποδώσει ως ενοίκιο για τη χρήση του σταδίου το 15% των εισπράξεων από την εκκαθάριση των εισιτηρίων, τις διαφημίσεις και όποια άλλα αντικείμενα εκμεταλλεύεται εντός σταδίου π.χ. κυλικεία, καφέ κτλ.», ανέφερε η Λαϊκή Συσπείρωση. Ακολούθησε απάντηση του δημάρχου μέσω της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, με ειρωνείες, ύβρεις και χυδαιότητες κατά του ΚΚΕ, αναφέροντας παράλληλα ότι στην προηγούμενη μίσθωση που είχε γίνει με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου το αντίστοιχο μίσθωμα ήταν 2.000 ευρώ μηνιαίως, προσθέτοντας πως τώρα τη συντήρηση θα την αναλάβει η ΠΑΕ, καλύπτοντας μια δαπάνη 4.000-4.500 ευρώ μηνιαίως.

«Δωρεάν για όλους»

«Ο δήμαρχος πιάστηκε “με τη γίδα στην πλάτη”», απάντησε η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηλιτεύει τη «χυδαία, υβριστική και αντικομμουνιστική ανακοίνωση», ρωτά «γιατί είναι υποχρεωμένος ο βολιώτικος λαός να πληρώνει για λογαριασμό της ΠΑΕ απ’ την τσέπη του», ζητώντας παράλληλα από τους Βολιώτες «να παλέψουν ώστε το Πανθεσσαλικό Στάδιο και κάθε αθλητική εγκατάσταση να είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους τους αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία».

Σε δηλώσεις του (Ράδιο Ενα), ο Ιάσων Αποστολάκης (επικεφαλής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο») επισήμανε πως, με τη σύμβαση, δίνεται η δυνατότητα στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος να υπομισθώνει ή να παραχωρεί σε τρίτους μέρος των εγκαταστάσεων που μισθώνει, όπως για παράδειγμα για τη διενέργεια μιας συναυλίας με έσοδα χιλιάδων ευρώ. Κατά τον ίδιο, η ΕΤΑΔ «ήθελε να ξεφορτωθεί το Πανθεσσαλικό και ο Δήμος Βόλου μπορεί να μην έχει τα χρήματα να το συντηρήσει». Ειδικά για την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πρόσθεσε, ο κόσμος δεν ξέρει καν τους μετόχους μιας ομάδας που θα εκμεταλλεύεται πάμφθηνα μια δημοτική περιουσία για να «αυγατίζει πολλαπλάσια τα έσοδα που θα έχει από τη Super League».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X