H Μπράιτον πήρε 58.500.000 Ευρώ για τον Γουάιτ!

από AllAboutARIS

Ο Άγγλος αμυντικός, Μπεν Γουάιτ, εντάχθηκε στο δυναμικό της Άρσεναλ από την Μπράιτον, με συμβόλαιο μακράς διάρκειας όπως ανακοίνωσαν από κοινού την Παρασκευή και οι δύο σύλλογοι.

Οι Λονδρέζοι δεν αποκάλυψαν το ποσό της μεταγραφής, ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το deal έκλεισε στα 58,5 εκατ. Ευρώ. Ο Γουάιτ ξεκίνησε την καριέρα του στην Σαουθάμπτον πριν τον υπογράψει η Μπράιτον το 2016. Τη σεζόν 2019/2020 παραχωρήθηκε δανεικός στην μετέπειτα πρωταθλήτρια της Championship, Λιντς.

Ο 23χρονος ήταν ένας από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της Μπράιτον στην Premier League, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κέντρο της άμυνας στις 36 συμμετοχές που «έγραψε» στο πρωτάθλημα.

«Ο Μπεν ήταν ένας πρωταρχικός μας στόχος και είναι σπουδαίο που καταφέραμε να τον υπογράψουμε» τόνισε ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα και πρόσθεσε: «Είναι ένας πανέξυπνος αμυντικός, πολύ άνετος με τη μπάλα στα πόδια και το αγωνιστικό του στιλ ταιριάζει απόλυτα με μας.»

Ο Γουάιτ έλαβε κλήση από τον Γκάρεθ Σαουγκέιτ λίγο πριν την έναρξη του Euro 2020 και συμμετείχε σε φιλικά προετοιμασίας, ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανένα από τα ματς που έδωσαν τα «Τρία Λιοντάρια» έως τον τελικό της διοργάνωσης.

Αποτελεί το τρίτο απόκτημα της Άρσεναλ στην καλοκαιρινή περίοδο μετά τον αμυντικό Νούνο Ταβάρες από την Μπενφίκα και τον μέσο Άλμπερτ Σάμπι Λοκόνγκα από την Άντερλεχτ, νωρίτερα στο μήνα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X