Ο… διπλός Καμαρά και το “κλικ”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι πολλές αλλαγές του Χερμάν Μπούργος, σε πρόσωπα και σχήματα, τις τελευταίες εβδομάδες, δημιούργησαν άλλες συνθήκες στο γήπεδο και ειδικά στην επίθεση.

Το 4-4-2 των τελευταίων αγώνων -όχι στην κλασσική του μορφή- έχει φέρει μία άλλη κατάσταση στη γραμμή κρούσης και καθαιρεί τη… μοναξιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο Λουίς Πάλμα δεν είναι σίγουρα ο ιδανικός για να βρίσκεται δίπλα στον Μαυριτανό. Το γεγονός όμως ότι δεν παίζει ως μονός φορ αλλά διπλός -μαζί με έναν ακόμα δηλαδή- φαίνεται να βοηθάει τη γενικότερη εικόνα του. Οχι ότι εξελίχθηκε σε… μηχανή των γκολ, όμως μοιάζει πιο απελευθερωμένος και πιο λειτουργικός στα τελευταία παιχνίδια.

Στον ΑΡΗ πιστεύουν ότι με έναν κλασσικό φορ στο πλευρό του, ο Καμαρά θα αποδώσει καλύτερα είτε με το 4-4-2 είτε και με το 4-2-3-1 αλλά οπισθοχωρώντας στη μεσοεπιθετική τριάδα. Πλάνο που προσπάθησε να εφαρμόσει ο ΑΡΗΣ από την εποχή Μάντζιου, αλλά ούτε τότε είχε τα κατάλληλα “εργαλεία” για να τι κάνει.

Από το υπάρχον ρόστερ, ο Μαντσίνι θα ήταν μία καλή επιλογή για να παίξει δίπλα στον Αφρικανό, όμως είναι λογικό ο Χερμάν Μπούργος να μην θέλει να στερηθεί όσα δίνει ο Αργεντινός στον ρόλο που τον χρησιμοποιεί.

Προτεινόμενα Άρθρα