Ο Ιτούρμπε και ο… πονοκέφαλος της “περιφέρειας”

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η προετοιμασία του ΑΡΗ για τον ΟΦΗ έχει ξεκινήσει από χθες και με την προοπτική ορισμένων παρεμβάσεων στην ενδεκάδα από τον Τόλη Τερζή.

Η… πολύπαθη επίθεση βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο με δύο θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής λόγω της απόδοσης δύο παικτών που δεν “τράβηξαν” κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τους Χουάν Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία.

Ο προβληματισμός είναι έντονος κυρίως για τον πρώτο. Δεν πρόκειται βέβαια για μία καινούργια κατάσταση όσον αφορά τον Παραγουανό αφού από πέρυσι… δεν, πλην ελαχίστων εξάρσεων ποιότητας ή προσπάθειας.

Ο 29χρονος δεν προσέφερε επιθετικά και το πιο πιθανό είναι να μείνει εκτός ενδεκάδας. Το θέμα είναι όμως ποιός θα τον αντικαταστήσει και αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις που μπορεί να επηρεάζουν και τον άξονα.

Το μοναδικό σενάριο για να γίνει αυτό είναι να πάει ο Ματέο στα πλάγια και να προωθηθεί ο Νταρίντα πίσω από τον Καμαρά. Άρα θα πρέπει να παίξει δίπλα στον Ετέμπο ένας εκ των Ντουκουρέ ή Νταμπό.

Εάν ο Τερζής επιλέξει το πιθανό 4-3-3 και πάει τον Νταρίντα δίπλα στον Γκαρσία ως δεύτερο εσωτερικό μέσο, τότε στο “κάδρο” για τα εξτρέμ μπαίνει και ο Χριστοδουλόπουλος.

Το μακρινό αλλά όχι απίθανο σενάριο είναι η αξιοποίηση του Οντουμπάζιο. Μία επιλογή με… άρωμα Πάρντιου, που θα φέρει στην ενδεκάδα τον Εμπακατά. Λύση ανάγκης αλλά που υπάρχει στο “τραπέζι”…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα