Ο Λαπόρτα τα βάζει με τη La Liga για τους οικονομικούς κανονισμούς

από AllAboutARIS

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοάν Λαπόρτα, έχει δημιουργήσει αρκετούς εχθρούς στα κυβερνώντα σώματα του ποδοσφαίρου. Η στάση του υπέρ της Ευρωπαϊκής Super League και η προσπάθειά του να αποφύγει να υπογράψει τη συμφωνία με CVC, σίγουρα δε βοηθάει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της UEFA και τον πρόεδρο της La Liga.

Ο Λαπόρτα παρέβαλε σχεδόν καμένη γη από τον προκάτοχό του, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Με έξυπνες κινήσεις έχει καταφέρει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του συλλόγου. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα πολλή προσοχή για να αποφευχθεί κάποιο πισωγύρισμα. Στην προσπάθεια του να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα, εμπόδιο στέκονται οι οικονομικοί κανονισμοί της La Liga που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ελιγμούς.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Λαπόρτα
Κριτική Λαπόρτα στη La Liga
Αυτό ακριβώς σχολίασε ο Λαπόρτα στη Marca κατά τη διάρκεια μιας γιορτής της Καταλανικής Sport όταν ρωτήθηκε για καλοκαιρινές μεταγραφές.

«Κάνουμε ότι μπορούμε. Είναι δύσκολο. Είμαστε εκεί που είμαστε. Δεν έχουμε καμία υποστήριξη ή συμμετοχή από τη La Liga».

Ο Λαπόρτα θεωρεί ότι συγκριτικά με την Πρέμιερ Λιγκ και τη Ligue 1, στην Ισπανία υπάρχει πολύ μικρός οικονομικός χώρος για ελιγμούς.

«Οι κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι εδώ είναι πολύ περιοριστικοί, πολύ απαιτητικοί αν τους συγκρίνουμε με άλλες χώρες και αυτό είναι άλλο ένα μειονέκτημα που πρέπει να ξεπεραστεί. Έχουμε συνηθίσει να ξεπερνάμε τα εμπόδια».

Ο πρόεδρος της Μπάρτσα αναφέρεται, φυσικά, στην ευκολία που έχουν ομάδες εκτός Ισπανίας να παρακάμπτουν το Financial Fair Play. Η παραμονή του Μπαπέ στην Παρί, την ώρα που οι Παριζιάνοι ξοδεύουν αλόγιστα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στο πρόσφατο παρελθόν, η Μάντσεστερ Σίτι γλίτωσε την τιμωρία και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παρόλο που είχε παραβιάσει το Financial Fair Play.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X