Ο Μορόν δεν “έπιασε” το τέλειο… για μία πάσα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η χθεσινή βραδιά συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στις καλύτερες του Λορέν Μορόν τη φετινή σεζόν, πατώντας κι άλλο το γκάζι μετά το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ.

Δεύτερο σερί ματς που ο Ισπανός επιθετικός βρίσκει δίχτυα, φτάνοντας τα 17 -όσα και ο Ελ Κααμπί- μαζί με μία εμφάνιση που επεκτείνεται πέραν του γκολ στο 48ο λεπτό.

Εκείνη η φάση είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της όρεξης που έβγαλε ο 30χρονος φορ. Πίεση, τρέξιμο και πείσμα. Στοιχεία που δεν έβγαλε μόνο στο high pressing του ΑΡΗ αλλά και στις φορές που γύρισε στο μισό της ομάδας του για να μαρκάρει.

Το heatmap του Μορόν – Πηγή: sofascore.com

Στο heatmap του Ισπανού αποτυπώνονται οι αρκετοί χώροι που κάλυψε στο χθεσινό ντέρμπι και οι πολλές επαφές που είχε με τη μπάλα μακριά από την περιοχή.

Σε 37 επαφές με τη μπάλα είχε τέσσερα σουτ, 60% στις πάσες, έξι κερδισμένες μονομαχίες από τις 15 που είχε, πέντε επαφές με τη μπάλα στην περιοχή του Τζολάκη και και μόλις δύο φορές που έχασε την κατοχή της μπάλας.

Αρκετά καλά νούμερα, στοιχεία που δεν δείχνουν οι αριθμοί και ένα γκολ. Το τέλειο… σχεδόν, αφού για ένα καλύτερο τελείωμα ή κυρίως για μία πάσα στις καθυστερήσεις, έχασε την ευκαιρία να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του χθεσινού ντέρμπι/

Ακόμα κι έτσι πάντως, σίγουρα ο Μάντζιος τρίβει τα χέρια του με την εικόνα που παρουσιάζει ο Μορόν στα τελευταία δύο ματς και την… αφύπνισή του στο σκοράρισμα. Ειδικά εν όψει τελικού…

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα