Ο Μορόν θέλει να επιστρέψει στο ’23

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ άφησε πίσω του έναν Ιανουάριο για τον οποίο ήξερε καιρό πριν ότι θα ήταν πολύ κρίσιμος για την μετέπειτα πορεία του στη σεζόν και τα κατάφερε παραπάνω από καλά, βαδίζοντας ολοταχώς προς τον αρχικό του στόχο στο Κύπελλο Ελλάδος, δηλαδή να βρεθεί στον τελικό.

Ένα από τα παράδοξα της πορείας του ΑΡΗ μέσα στον προηγούμενο μήνα είναι ότι κατάφερε αρκετά δίχως τον MVP του -μέσα στο πρώτο μισό της σεζόν, ο οποίος ήταν φυσικά ο Λορέν Μορόν.

Ο Ισπανός ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα, με τα 9 γκολ που είχε πετύχει ως την 15η αγωνιστική, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στον ΑΡΗ τόσο στο σκοράρισμα όσο και σε άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο.

Ο Ιανουάριος μόνο καλά δεν κύλησε για τον Ισπανό, ο οποίος περιορίστηκε μόνο σε δύο γκολ και γενικά σε εμφανίσεις που δεν ήταν τόσο κοντά σε αυτές που είχε μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο 29χρονος επιθετικός πέρασε μια φυσιολογική αγωνιστική κοιλιά, όπως κάθε παίκτης μέσα σε μια χρονιά, στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι φορτώθηκε με πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, απόντος μιας δεύτερης λύσης στη θέση του επιθετικού.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Άκης Μάντζιος του έδωσε λίγο χρόνο με την Κηφισιά ενώ τον άφησε εκτός αγώνα στον επαναληπτικό με τη Νίκη Βόλου, προκειμένου να τον βοηθήσει να αποφορτιστεί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, αφού θέλει να τον έχει έτοιμο για τη νέα σειρά αγώνων που μπαίνει ο ΑΡΗΣ τον Φεβρουάριο, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Μορόν θα είναι στα βασικά πλάνα του Μάντζιου για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, θέλοντας να επιστρέψει στις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε ως το φινάλε του 2023 και να γίνει ξανά το σημείο αναφοράς για την ομάδα επιθετικά.

Προτεινόμενα Άρθρα