Ο νευραλγικός χώρος του κέντρου δημιουργεί κουβέντα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οσο ο τελικός του Κυπέλλου πλησιάζει, άλλο τόσο θα ενισχύεται η κουβέντα περί ενδεκάδας και των επιλογών του Άκη Μάντζιου.

Ισως η γραμμή για την οποία γίνεται η περισσότερο συζήτηση είναι αυτή του κέντρου, με τρεις επιλογές που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον λόγω Βέλεθ και όχι μόνο.

Ο Ισπανός μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Ολο αυτό το διάστημα ο Βέλεθ δεν είναι απλά μία επιλογή για τα χαφ αλλά και ένας παίκτης που διεκδικούσε με αξιώσεις θέση στο αρχικό σχήμα. Οσο όμως παραμένει στα “πιτς” και την προπονείται, δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για την ετοιμότητά του και την παρουσία του στα βασικά πλάνα του προπονητή. Η παρουσία του στην αποστολή και στον πάγκο είναι ένα άλλο σενάριο, σαφώς πιο εφικτό με τα τωρινά δεδομένα.

Ο Ισπανός είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Ο Βερστράτε είναι ο δεύτερος αλλά με την εικόνα του φέτος δεν εμπνέει τόση εμπιστοσύνη για να του δοθεί ρόλος βασικού σε τελικό.

Η τριάδα που έχει περάσει τις εξετάσεις

Η τριπλέτα Ζουλ-Νταρίντα-Γκαρθία φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα, βάσει και της αφαιρετικής μεθόδου όσον αφορά τις επιλογές στα χαφ. Ένα σχήμα βέβαια το οποίο πέρασε τις εξετάσεις τους στα δύο ντέρμπι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό, άσχετα που τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Μία δοκιμασμένη τριάδα, που συνδυάζει δημιουργικότητα αλλά και καλά αμυντικά στοιχεία.

Προτεινόμενα Άρθρα