Ο Νταρίντα είναι πιο απαραίτητος απ’ ότι φαίνεται! (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νταρίντα είναι πιο απαραίτητος απ’ ότι φαίνεται!

Εάν οι προπονητές του ΑΡΗ τον τελευταίο 1,5 χρόνο είχαν να επιλέξουν μόνο έναν παίκτη για να φτιάξουν την ενδεκάδα τους, ο Βλάντιμιρ Νταρίντα θα ήταν η φυσιολογική και αναμενόμενη επιλογή.

Μιλάμε για τον παίκτη ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2023 έχει χάσει μόλις τέσσερα ματς του ΑΡΗ σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις ένα λόγω τραυματισμού. Οχι λόγω έλλειψης επιλογών αλλά λόγω της πολύ πλευρης προσφοράς του στην ομάδα.

Τελευταίο παράδειγμα η τριάδα των αγώνων με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μέσα σε επτά ημέρες. Ακόμη μία φορά φέτος που ο Τσέχος άσσος υπερέβαλλε εαυτό για να “βγάλει” ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα σε τόσες λίγες μέρες. Και μαζί με τους Μπράμπετς και Οντουμπάζιο κρίνονται ίσως ως οι μοναδικοί του ρόστερ με τις απαιτούμενες αντοχές.

Ο Νταρίντα είναι παντού

Η τωρινή κατάσταση του Νταρίντα είναι μόνιμη για αρκετούς μήνες και ειδικότερα μετά τον Δεκέμβριο, έχοντας σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα ή στη χειρότερη… πολύ καλά.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΟ-ΑΡΗΣ

Πηγή: sofascore.gr

Στα παραπάνω heat maps φαίνονται όσα δεν δείχνουν τα στατιστικά των γκολ και των ασίστ που δεν είχε ο Νταρίντα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Έχει πατήσει σχεδόν σε όλο το γήπεδο. Έχει πατήσει και στις δύο περιοχές, με προσφορά τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά.

Από δική του πάσα κάνει το δοκάρι ο Σαμόρα στη Λεωφόρο, έχοντας βρεθεί φυσικά και στον ρόλο τουν αποδέκτη αφού προσπαθεί να λειτουργήσει ως box to box και απειλεί με δέκα τελικές στα πλέι οφ. Τις μισές από τις 20 του Μορόν και αμέσως πίσω από τον Ισπανό στη σχετική λίστα.

Την ίδια στιγμή είναι 2ος σε πετυχημένες πάσες (44) πίσω από τον Ομπερλίν Πινέδα (55) αλλά και 4ος σε κλεψίματα με 28 (όσα και ο Φαμπιάνο), δείγμα της πολύπλευρης προσφοράς του σε επίθεση και άμυνα.

Η… φυσιολογική πρωτιά στα λάθη

Οσο περισσότερες είναι οι μπάλες που περνούν από τα πόδια σου, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για περισσότερα λάθη. Οπότε ο αριθμός των 42 λαθών του 33χρονου άσσου -1ος στα πλέι οφ- είναι φυσιολογικός και μαρυράει πόσες πρωτοβουλίες παίρνει στη διάρκεια των αγώνων.

Χωρίς Νταρίντα… δεν κερδίζεις

Φέτος οι Νταρίντα έχει χάσει τρία παιχνίδια… Ποιά είναι η σύμπτωση; Οτι ο ΑΡΗΣ δεν έχει κερδίσει κανέναν από αυτά. 0-0 στην Τούμπα, 3-3 με την ΑΕΚ στο “Βικελίδης” και η ήττα με 3-2 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα