Ο παλιός καλός Ρόουζ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τις 16/05 του 2021 μέχρι τις 14/01 του 2024 μεσολάβησαν 2,5 χρόνια. Τόσο ήταν το διάστημα από την τελευταία εμφάνιση του Λίντσεϊ Ρόουζ με τη φανέλα του ΑΡΗ μέχρι τη χθεσινή του… δεύτερη πρώτη στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Ο Γάλλος πέρασε σχεδόν τρία χρόνια στην Πολωνία με τη Λέγκια Βαρσοβίας… Προχθές όμως στο Αγρίνιο ήταν λες και δεν έφυγε ποτέ. Τόσο στα μάτια των περισσοτέρων όσο και στο μυαλό του ίδιου. Ιδιο σουλούπι, ίδιο νούμερο στη φανέλα και μία από τις γνωστές σταθερές του εμφανίσεις.

Ο έμπειρος στόπερ ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Άκης Μάντζιος για να δώσει απαραίτητες ανάσες στον Φαμπιάνο, κάτι που δεν ήταν καθόυλου εύκολο μέχρι πρότινος λόγω της απουσίας του Φραν Βέλεθ.

Στο Αγρίνιο ο Ρόουζ έδειξε τους βασικούς λόγους που ο ΑΡΗΣ προχώρησε στην απόκτησή του σε αυτή τη φάση… Δεν χρειάστηκε προσαρμογή, έχει ποιότητα και δεν έδειξε σε καμία περίπτωση την εικόνα του νεοφερμένου. Ηταν λες και έπαιζε στον ΑΡΗ όλο αυτόν τον καιρό.

Ο 32χρονος στόπερ συνδύασε το ντεμπούτο του ως βασικός με πολύ καλά νούμερα. Πέραν του ότι “έδεσε” αρκετά καλά με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς, είχε πέντε απομακρύνσεις. Τρεις από αυτές εναέριες και μία αρκετά κομβική στο πρώτο μέρος, συν δύο κλεψίματα και έξι κερδισμένες μονομαχίες.

Μέσα σε όλα αυτά ο Γάλλος κατάφερε να απειλήσει και τρεις φορές την εστία του Καπίνο, φτάνοντας κοντά στο γκολ σε μία από αυτές. Νούμερα τα οποία μόνο ικανοποίηση φέρνουν και δείχνουν τη χρησιμότητα που μπορεί να έχει στη συνέχεια της σεζόν.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα