Ο πρώτος… χάρτης της επόμενης μέρας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η σεζόν τελείωσε με γλυκιά γεύση για τον ΑΡΗ αλλά και κάποια πικρία με όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της. Σίγουρα όμως υπάρχουν… παράσημα όπως η 3η θέση και φυσικά η έξοδος στην Ευρώπης για τέταρτη διαδοχική χρονιά.

Από τη στιγμή που ο Παπαπ΄πετρου σφύριξε για τελευταία φορά στους “Ζωσιμάδες”, ξεκίνησε τυπικά και η κουβέντα για την επόμενη μέρα της ομάδας, με τις διεργασίες των προηγούμενων εβδομάδων να είναι το… ζέσταμα.

Ολα ξεκινούν από το CAS

Η νέα παράταση μέχρι τις 10 Ιουνίου κρατάει τον ΑΡΗ δέσμιο μίας γνωστής και ψυχοφθόρας κατάστασης. πηγαίνοντας παράλληλα πίσω τον σχεδιασμό του. Θα μπορούσε για παράδειγμα να επικυρώσει τη συμφωνία με τον Πίρσμαν, αλλά για την ώρα δεν είναι εφικτό.

Εάν βέβαια μέσα στον Ιούνιο υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν κινήσεις, δεν θα… χαλάσει την ομάδα. Το ζήτημα θα είναι να φτάσει στον Ιούλιο και ενώ θα έχει ξεκινήσει ήδη προετοιμασία. Πέρυσι ίσως να κόστισε και την Ευρώπη αυτό, όμως σε βάθος χρόνου φάνηκε ότι και πάλι έγιναν καλές επιλογές.

Φάκελος “ανανεώσεις”

Εδώ μπορεί οι εξελίξεις να τρέξουν πολύ νωρίτερα. Οχι με όλους αλλά με 3-4 παίκτες από το τωρινό ρόστερ που ο ΑΡΗΣ θέλει σίγουρα να τους διατηρήσει στο δυναμικό του. Εδώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το οικονομικό, με κάποιους που δικαιούνται σίγουρα κάτι παραπάνω αλλά και με εκείνους που εάν η ομάδα αποφασίσει να τους κρατήσει θα πρέπει να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους.

Με κάποιους έχουν γίνει ήδη ανεπίσημες κουβέντες, όμως πλέον ο ΑΡΗΣ καλείται να μπει σε πιο ουσιαστικές επαφές.

Η κουβέντα που θα κρίνει πολλά

Καρυπίδης και Μπούργος δεν είχαν την ευκαιρία να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να πουν κάτι παραπάνω για την επόμενη σεζόν, λόγω του φορτωμένους προγράμματος της ομάδας και όσων διακυβεύονταν στα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ.

Υπήρχε η πρόθεση να γίνει μία συνάντηση μετά τον παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για να συζητηθούν θέματα οργανωτικά για το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς (πχ. προετοιμασία), αλλά το αποτέλεσμα και η εικόνα της ομάδας πήγαν πίσω εκείνη την κουβέντα.

Αυτό που μένει να καθοριστεί είναι πότε θα τα πουν οι δύο άνδρες, ώστε να συζητηθούν τα αρκετά ανοικτά μέτωπα (ανανεώσεις, προετοιμασία, μεταγραφές κλπ) και η λογική λέει ότι δεν θα αργήσει, με δεδομένη ότι η σεζόν ξεκινάει ουσιαστικά σε περίπου έναν μήνα ή και λιγότερο.

Το οικονομικό

Μετά το CAS, είναι το δεύτερο γύρω από το οποίο περιστρέφονται τα πάντα στον ΑΡΗ. Υπάρχουν τα λεφτά από το στοίχημα που περιμένουν οι ομάδες ως τα τέλη του μήνα (25 Μαΐου λένε οι πληροφορίες) και φυσικά τι θα γίνει με το τηλεοπτικό συμβόλαιο που αποτελεί κεφάλαιο στον ΑΡΗ και θα επηρεάσει σημαντικά το αγωνιστικό μπάτζετ, από τη στιγμή που μπαίνει σε εφαρμογή και το νέο Financial Sustainability Regulations.

Προτεινόμενα Άρθρα