Ο Σαβέριο ήταν κάποτε ο διάδοχος του Νεϊμάρ… για τη Μπαρτσελόνα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ενίσχυση στα εξτρέμ ήταν εξ αρχής ανάγκη για τον ΑΡΗ και εξελίχθηκε σε ακόμα μεγαλύτερη μετά την αποχώρηση του Ματέο Γκαρσία.

Από την προηγούμενη εβδομάδα δρομολόγησε δύο κινήσεις. Μία από το καλό “ράφι” και ακόμη μία πολύ κάτω από το “ραντάρ’ όπως του Κίκε Σαβέριο.

Οταν κάποιος βλέπει ότι ο παίκτης προέρχεται ναι μεν από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια αλλά από την 3η Εθνική, σίγουρα προσπαθεί να αντιληφθεί το σκεπτικό της κίνησης.

Λίγο η κατηγορία, λίγο οι αριθμοί στο Transfermarkt…  Και όλα αυτά για έναν παίκτη που πριν μερικά χρόνια -το 2017 συγκεκριμένα- χαρακτηριζόταν στη Μπαρτσελόνα ως ο διάδοχος του Νεϊμάρ όταν έφυγε για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπαρτσελόνα και τα 50 εκατομμύρια 

Το ταξίδι του Σαβέριο ξεκινάει από τη Γένοβα -για αυτό και το ιταλικό διαβατήριο- για να μετακομίσει αργότερα οικογενειακώς στη Βαρκελώνη και να ενταχθεί στη “Μασία” το 2015.

Το 2018 ανανέωσε με τους Καταλανούς ως το 2020, έχοντας μάλιστα στο συμβόλαιό του ρήτρα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, δείγμα της πίστης που είχαν στις ικανότητες του 19 χρονου τότε άσσου.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο ο Νεϊμάρ είχε μόλις φύγει για την Παρί, με αρκετούς να περιμένουν από τον Σαβέριο να μπει σταδιακά στα παπούτσια του Βραζιλιάνου και να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του.

Το άστρο… ατόνησε 

Η Μπαρτσελόνα έδωσε χρόνο στον Σαβέριο, περίμενε την εξέλιξή του αλλά δεν έφτασε στο potential του κλαμπ και το 2020 αποχώρησε με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Η Οσασούνα τον εμπιστεύτηκε αρχικά για τη 2η ομάδα, όμως γρήγορα ξεκίνησαν οι δανεισμοί κατά σειρά σε Ανδόρα κιαι Πονφεραντίνα, καταγράφοντας με την τελευταία 29 συμμετοχές στη 2η κατηγορία της Ισπανίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Οσασούνα τον αποδέσμευσε και βρήκε… καταφύγιο στη Ντεπορτίβο, ούτε εκεί όμως μακρουμέρευσε μέχρι που στον δρόμο του βρέθηκε ο ΑΡΗΣ.

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” θα βιώσει για πρώτο φορά το ποδόσφαιρο μακριά από την Ισπανία. Ένα παιδί που ξεκίνησε με μεγάλο potential, κάπου στην πορεία… χάθηκε αλλά στα 24 του χρόνια έχει μία ακόμη ευκαιρία σε ένα περιβάλλον που… αγαπάει τους λάτιν ποδοσφαιριστές.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα