Ο στόχος της ουσίας στην ποιότητα των φάσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Είναι αρκετοί οι λόγοι που η εικόνα του ΑΡΗ στις Σέρρες χαρακτηρίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη της πρεμιέρας κόντρα στον Ατρόμητο.

Ένας λόγος είναι η απόδοση της ομάδας στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Κόντρα στον Πανσερραϊκό οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν μόλις μία παραπάνω τελική από το Περιστέρι -11 εναντίον 10- αλλά ήταν πιο αποτελεσματικοί στην ποιότητα των φάσεων που δημιούργησαν και σε αυτές που κατέληξαν στην εστία. Μόλις δύο εντός εστίας κόντρα στον Ατρόμητο και επτά με τον Πανσερραϊκό, με τις περισσότερες να είναι κλασσικές ευκαιρίες.

Από την άλλη βέβαια ο ΑΡΗΣ δεν… ξέφυγε από το ένα γκολ και ειδικά στις Σέρρες δεν “καθάρισε” το ματς στις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Ούτε κινδύνεψε , αλλά σταδιακά θέλει να αποφεύγει τέτοια ρίσκα και να σιγουρεύει τα αποτελέσματά του όταν του δίνεται η δυνατότητα.

Είναι κάτι το οποίο ο Άκης Μάντζιος κράτησε από το τελευταίο χρονικά παιχνίδι και το επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές του, ζητώντας περισσότερη ουσία στην τελική προσπάθεια πέραν της ποιόητας των φάσεων η οποία ενισχύθηκε κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Ο προπονητής του ΑΡΗ γνωρίζει φυσικά ότι η ομάδα ακόμα… δένεται. Ο Σίστο τώρα ουσιαστικά ενσωματώνεται ενώ τον χρόνο του θέλει και ο Μορόν. Ειδικά ο τελευταίος όταν θα είναι έτοιμος είναι ικανός για το κάτι παραπάνω επιθετικά, με αρκετά key goals όπως πέρυσι.

Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης οι βαθμοί παραμένουν προτεραιότητα, με τον ΑΡΗ ωστόσο να ψάχνει και ένα πιο άνετο αποτέλεσμα σε σχέση με αυτά των δύο πρώτων αγωνιστικών.

 

Προτεινόμενα Άρθρα