Ο key factor Μάνου Γκαρθία, σε φόρμα την κατάλληλη στιγμή

από AllAboutARIS

Είναι μάλλον κοινά παραδεκτό και αποδεκτό, ότι με έναν υγιή Μάνου Γκαρθία, η φετινή σεζόν του ΑΡΗ θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική. Προς το καλύτερο βέβαια. Ο 25χρονος Ισπανός επιτελικός μέσος, έμεινε εκτός δράσης σχεδόν έναν χρόνο, με σοβαρό τραυματισμό και δύο εγχειρήσεις κι άρχισε να παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής από τα μέσα Ιανουαρίου.

Πλέον, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τέσσερις μήνες από την επιστροφή του, σαφώς πατάει καλύτερα και, αν και, ακόμη δεν έχει βγάλει 90λεπτο, παίζει πολύ περισσότερο και αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της επιθετικής γραμμής των Κιτρινόμαυρων.

Για τον Μάνου Γκαρθία, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή της ομάδας, τα παιχνίδια των playoffs ήταν (και είναι) η ιδανική κατάσταση όχι μόνο για να αποκτήσει φουλ αγωνιστικό ρυθμό, αλλά να συμμετάσχει σε αναμετρήσεις υψηλών απαιτήσεων, κόντρα στους άλλους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος κι όλα αυτά στο επίπεδο της προετοιμασίας για το ματς της χρονιάς, στις 25 Μαΐου, τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Βόλο. Ένα ματς, για το οποίο πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ισπανός ήταν αουτσάιντερ για την ενδεκάδα, αλλά πλέον, με την εικόνα που παρουσιάζει και την ποιότητά του, είναι μέσα στα φαβορί.






Αξιοσημείωτο είναι (για όσους πιστεύουν στην μοίρα…) ότι ο Μάνου για πρώτο φορά φέτος έπαιξε βασικός σε ντέρμπι, σε εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για τα playoffs, πραγματοποιώντας μάλιστα μία εξαιρετική εμφάνιση.

Πλέον έχει αποκτήσει ξανά ρόλο στην ομάδα, αποτελεί ίσως την πιο ποιοτική λύση για τον ΑΡΗ στη θέση του, με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει τα Playoffs ως κάτι σαν… τεστ για τον 25χρονο, ενόψει του τελικού.

Ο Γκαρθία μέχρι στιγμής στη σεζόν έχει 18 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ. Οι αριθμοί είναι σημαντικοί αλλά δεν αποτυπώνουν κάτι άλλο. Την επιδραστικότητά του στο παιχνίδι του ΑΡΗ, στην μεταφορά της μπάλας από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση και γενικά την δημιουργία του.

Προτεινόμενα Άρθρα