Προετοιμασία… επί τρία για τελευταία φορά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έζησε για μία εβδομάδα σε κανονικούς ρυθμούς και με ένα μόνο ματς, επιστρέφοντας από το επόμενο Σαββατοκύριακο σε μία πιο… γεμάτη και γνώριμη κατάσταση.

Το ντέρμπι του “Κλεάνθης Βικελίδης” με την ΑΕΚ σηματοδοτεί την έναρξη ενός επταημέρου με τρεις αγώνες και μάλιστα κόντρα σε ΑΕΚ (εντός), Ολυμπιακό (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός) κατά σειρά.

Τρία πολύ απαιτητικά παιχνίδια, με το πλεονέκτημα ότι τα δύο είναι εντός έδρας, αναγκάζοντας τον Άκη Μάντζιο να βγάλει από νωρίς πλάνο που θα τα συνδυάζει και τα τρία.

Το θέμα είναι περισσότερο τα ματς κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό που διεξάγονται σε διάστημα μόλις τριών ημερών και έτσι ο προπονητής θα πρέπει να μοιράσει τον χρόνο με τέτοιο τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τους παίκτες του.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπάρχει στο “κάδρο” αλλά υπάρχει ένα παραπάνω περιθώριο προετοιμασίας, συν ότι είναι αρκετά διαφορετικό και λόγω του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με δεδομένο μάλιστα ότι μιλάμε για την τελευταία “πρόβα” του τελικού, πιθανό αυτό να επηρεάσει και τα πλάνα του Μάντζιου στα δύο προηγούμενα ώστε οι βασικοί του να είναι 100% έτοιμοι για την αναμέτρηση της Λεωφόρου στις 28 Απριλίου.

Προτεινόμενα Άρθρα