Πώς ο Μέσι… εκτόξευσε εμπορικά ολόκληρο το MLS

από AllAboutARIS

Το MLS… πετάει και το οφείλει στον Λιονέλ Μέσι! Επρόκειτο εξ αρχής για κάτι παραπάνω από μια μεταγραφή. Άλλωστε, πριν προσγειωθεί στη Φλόριντα, ο Αργεντινός χρειάστηκε να συμφωνήσει τόσο με την Ίντερ Μαϊάμι όσο και με την Apple η οποία διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αμερικανικού πρωταθλήματος. Και προς το παρόν, αυτή η επένδυση δείχνει ιδανική για όλες τις πλευρές. Ο Λίο φαίνεται τουλάχιστον ευτυχισμένος στη νέα του ζωή και τόσο το MLS, όσο και η Apple τον… ευγνωμονούν όσο βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν με δολάρια!

Σχεδόν μόνος του, ο Μέσι έχει καταφέρει σε μερικούς μήνες να εκτοξεύσει πραγματικά το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και ολόκληρη την εμπορική αξία της λίγκας. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν στην Αμερική (21/02), τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το αμερικανικό Sports Business Journal, πριν το ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι αυτοί που πλήρωναν τη συνδρομή για το MLS στο Apple TV ήταν λιγότεροι από ένα εκατομμύριο κόσμου και πλέον ο συγκεκριμένος αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τα δύο εκατομμύρια! Μιλάμε δηλαδή για υπερδιπλασιασμό των συνδρομητών, που φυσικά μόνο τυχαίος δεν μπορεί να θεωρηθεί, μιας και είναι δεδομένο πως ο Pulga έβαλε το χεράκι του – ή μάλλον τα θαυματουργά του πόδια – για την τρελή αυτή αύξηση.

Η προσφορά της Apple για το ετήσιο πακέτο αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 περίπου ευρώ. Ο αμερικανικός κολοσσός το 2022 υπέγραψε δεκαετή συμφωνία ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ με το MLS, στην οποία ωστόσο υπάρχει ένα μίνιμουμ όριο συνδρομητών. Άπαξ και ξεπεραστεί αυτό, η αμερικανική λίγκα θα λαμβάνει το 50% κάθε επιπλέον δολαρίου από τα κέρδη της Apple. Το συγκεκριμένο όριο μπορεί να μην είναι ακόμα γνωστό, ωστόσο με βάση το ίδιο δημοσίευμα, το MLS βαδίζει πρόσω ολοταχώς στο να γεμίζει τα ταμεία του με ολοένα και περισσότερα χρήματα, μιας και η ζήτηση ξεπερνά κάθε προσδοκία! Κι αυτό φυσικά δεν το οφείλει σε κανέναν άλλον πλην του… παγκόσμιου Λιονέλ Μέσι.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα