Ρουπ… μετ’ εμποδίων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λούκας Ρουπ είχε προς τα τέλη του περασμένου Γενάρη για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε πίσω από τον φορ με τον σοβαρό τραυματισμό του Μάνου Γκαρθία.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός ήταν στη λίστα του ΑΡΗ από το καλοκαίρι του 2022 πριν ο ΑΡΗΣ επιλέξει τον Ισπανό άσσο, με τη μοίρα τελικά να τον φέρνει στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας ένα ποδοσφαιρικό κεφάλαιο που σίγουρα δεν κυλάει ιδανικά για αυτόν.

Από τις αρχές του περασμένου Φλεβάρη ως σήμερα ο Ρουπ έχει αγωνιστεί στα 16 από τα 27 παιχνίδια που έπαιξε ο ΑΡΗΣ μετά το ντεμπούτο του στη Νίκαια με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Ένα σύνολο 848 αγωνιστικών λεπτών που ανταποκρίνεται περίπου σε εννέα 90λεπτα κατά μέσο όρο, έχοντας μόλις ένα “γεμάτο” 90λεπτο όλους αυτούς τους μήνες.

Οσο έπαιξε πέρυσι ο Ρουπ πρόλαβε να δείξει στοιχεία και χαρακτήρα που έφερε την κοινή απόφαση όλων στον ΑΡΗ να ανανεωθεί το συμβόλαιό του και με αυξημένες αποδοχές σε σχέση με αυτές που ήρθε.

Φέτος βέβαια δεν δικαιολογεί μέχρι στιγμής εκείνη την απόφαση του κλαμπ, έχοντας χάσει την ουσία στο παιχνίδι του και έχοντας προλάβει να παίξει σε οκτώ παιχνίδια για Ελλάδα και Ευρώπη.

Το καλοκαίρι βέβαια αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα που ενδεχομένως να επηρέασαν την απόδοσή του, ενώ στην Τούμπα έπαιξε με ένεση λόγω ελλείψεων για τον Άκη Μάντζιο.

Πλέον καλείται να αντιμετωπίσει ξανά το γνωστό του πρόβλημα στον μηνίσκο μέσω της αρθροσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε, επιλέγοντας μία πιο δραστική λύση από τη συντηρητική αγωγή ώστε να επανέλθει πιο… σίγουρος στην αγωνιστική δράση.

Η ποιότητα του Ρουπ δεν αμφισβητείται. Ούτε όμως και οι επιπλέον απαιτήσεις από τον Γερμανό φέτος, στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε όσο ήταν υγιής. Πλέον έχει μία ευκαιρία ακόμα με την επιστροφή του από τα μέσα Νοεμβρίου και ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα