Ρόστερ analysis 2022-23: Ο Πάρντιου το… κλείδωσε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μεταγραφές ήταν… και πάνε.

Η προσδοκία πολλών φίλων του ΑΡΗ -τα ονόματα είναι το όπιο του ποδοσφαιρικού λαού- να δουν ακόμη έναν παίκτη να περνάει τις πόρτες του “Κλεάνθης Βικελίδης”, θα σταματήσουν όταν δουν τον Πίτερ Ετέμπο να διασχίζει -με το καλό- τους διαδρόμους στην Αλκμήνης.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης είχε τη διάθεση αλλά ο Άλαν Πάρντιου… πάτησε φρένο και κάπως έτσι κλείνει το ρόστερ του ΑΡΗ μέχρι τον Ιανουάριο, όταν θα ανοίξει το “παράθυρο” των φετινών μεταγραφών.

Μέχρι τότε υπάρχουν άλλα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, συν κάποια του Κυπέλλου, για τα οποία ο Πάρντιου αποφάσισε να βασιστεί στο υπάρχον υλικό. Ένα ρόστερ που για αυτόν είναι “οκ, για άλλους έχει ελλείψεις αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι προσφέρει πολλές επιλογές, ποιότητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με πέρυσι

Έκανε εκκαθάριση

Ο ΑΡΗΣ έκανε… blackjack στις αποχωρήσεις με 21 παίκτες να αποχωρούν από την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και σχεδόν όλοι με συνειδητή απόφαση της διοίκησης.

Υπήρχαν μερικοί που η ομάδα επιθυμούσε την παραμονή τους, αλλά με τους δικούς της όρους. Πχ Σούντγκρεν και Γκάνεα ζητούσαν χρήματα τα οποία ο ΑΡΗΣ έκρινε ότι δεν ανταποκρίνονται στο “πακέτο” τους, με τον Μπούργος να ωθεί στην έξοδο τους Σάσα και Δεληζήση.

ΕΦΥΓΑΝ: Ντένις (ελεύθερος), Σούντγκρεν (ελεύθερος), Μπεναλουάν (ελεύθερος), Σάκιτς (ελεύθερος), Ματίγια (ελεύθερος), Καμαρά (πώληση), Λόπεθ (ελεύθερος), Μάνος (ελεύθερος), Ντουάρτε (ελεύθερος), Εντιαγέ (ελεύθερος), Σενγκέργκης (ελεύθερος) Λούκας Σάσα (ελεύθερος), Μπρούνο Γκάμα (ελεύθερος),), Δεληζήσης (ελεύθερος), Ασλανίδης (ελεύθερος) Λούμορ (ελεύθερος), Γκάνεα (ελεύθερος),Σαλιάρης (ελεύθερος), Άντεμ (ελεύθερος), Μήτρογλου (ελεύθερος), Αλί (τέλος δανεισμού)

Αναβάθμισε τον πάγκο του

Εδω ο αριθμός είναι μικρότερος. 16 κινήσεις με τους “μικρούς” από τη 2η ομάδα και 12 με τους παίκτες που έχουν αυτή τη στιγμή ρόλο στο ροτέισον του προπονητή/

Ο ΑΡΗΣ μείωσε σχετικά τον αριθμό των ενεργών επιλογών του, δεν αλλοίωσε τόσο πολύ την ενδεκάδα του -μόνο τη μεσαία γραμμή- και αυτό που φαίνεται να έκανε είναι η αναβάθμιση του πάγκο του με καλύτερες εναλλακτικές από αυτές που είχε μέχρι πέρυσι. Για την ώρα προς τα’ κει πάει, με το τελικό πόρισμα να βγαίνει για όλους στο φινάλε της σεζόν.

ΗΡΘΑΝ: Ετέμπο (ελεύθερος), Ροντρίγκες (δανεικός).Οντουμπάζιο (ελεύθερος), Πίρσμαν (ελεύθερος), Καμάτσο (δανεικός), Γκρέι (ελεύθερος), Γκαρθία (αγορά), Ενκουλού (ελεύθερος), Μαζικού (ελεύθερος), Νταμπό (ελεύθερος), Πάπε Σέικ Ντιόπ (ελεύθερος), Ζερβίνιο (ελεύθερος),

Έπεσε στο μ.ό ηλικίας και… ανέβηκε στο ύψος

Δύο στόχοι του ΑΡΗ όταν έκανε τον μεταγραφικό του σχεδιασμό και ο ένας πιο σημαντικός από τον άλλον.

To περσινό ρόστερ είχε 14 παίκτες άνω τον 30. Φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους οκτώ και από τα 27 έτη ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας έπεσε στο 25,4.

Παράλληλα ο ΑΡΗΣ κάλυψε αρκετά και ένα έλλειμμα στο… ύψος. Φέτος είναι μία ομάδα με πιο ψηλά και δυνατά κορμιά, δυστυχώς όμως για την ώρα δεν το αξιοποιεί στο κομμάτι των στατικών φάσεων.

Τα διαφορετικά ποδοσφαιρικά στοιχεία

Φέτος ο ΑΡΗΣ πήγε σε πιο στοχευμένες κινήσεις. Ξέφυγε αρκετά από το “καλός” παίκτης και φαίνεται να πήγε προς το “κατάλληλος”.

  • Πλέον διαθέτει τέσσερα πλάγια μπακ που κάνουν δουλειά τόσο μπροστά όσο και πίσω, με την ικανότητα οι τρεις από τους τέσσερις να πατούν και στην αντίπαλη περιοχή.
  • Απέκτησε έναν ενδεκαδάτο κεντρικό αμυντικό, που ανεβάζει το επίπεδο των στόπερ δίπλα στους Φαμπιάνο-Μπράμπετς.
  • Πήρε έναν ψηλό χαφ (Νταμπό) που το έλειπε από το κέντρο και γενικά μέσους που παίζουν πολύ πιο κάθετο ποδόσφαιρο από αυτούς που είχε μέχρι πέρυσι.
  • Τα περισσότερα εξτρέμ του δεν είναι τόσο ρολίστες και έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια στο γκολ
  • Έχει -επιτέλους- ένα κλασσικό 10άρι υψηλού επιπέδου αλλά και ένα μπακ απ που είναι ο Ροντρίγκες
  • Έχει φορ που… είναι φορ

Τι έχασε

Στο τέλος της σεζόν μπορεί αυτή η κατηγορία να είναι κενή. Τώρα όμως όχι.

Οχι ότι οι αποχωρήσεις κόστισαν. Σε μία-δύο περιπτώσεις όμως ο ΑΡΗΣ κέρδισε κάτι και έχασε κάτι άλλο.

Για παράδειγμα στα χαφ λείπει ένα… μηχανάκι στυλ Σάσα. Οι “κιτρινόμαυροι” φιλοδοξούν με τον Ετέμπο για αυτή την περίπτωση, ακόμα όμως δεν τον είδαν ούτε και τον είδαμε για να κρίνουμε.

Στην επίθεση ο ΑΡΗΣ διαθέτει πλέον έναν κλασσικό επιθετικό, που όμως έχει ως μειονέκτημα τα περιορισμένα high speeds στο παιχνίδι του και την αδυναμία του να πιέσει τόσο πολύ πάνω στη μπάλα και γενικά στην πρώτη γραμμή άμυνας ή να γυρίσει πίσω. Οπως ο Καμαρά δηλαδή. Για αυτό και ο Πάρντιου τον έβγαλε κόντρα στον Ολυμπιακό, ρίχνοντας στο ματς τον Πάλμα.

Τι θα χρειαζόταν…

Μία κουβέντα που ίσως και να μην έχει πολύ νόημα για κάποιους, από τη στιγμή που ο Πάρντιου αποφάσισε να “κλειδώσει” το ρόστερ., που είναι πολύ “γεμάτο” αλλά δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις και υπερπλήρες.

Ο ΑΡΗΣ θα χρειαζόταν ίσως έναν ακόμη τερματοφύλακα, έμπειρο και με όχι τόσο μεγάλο κασέ. Ισως θα ήθελε ακόμη έναν στόπερ αλλά υπάρχει τόσο η επιλογή του Πίρσμαν αλλά και του Τανουλή. Και φυσικά… φορ. Το ρόστερ διαθέτει μόνο ένα κλασσικό “9άρι”, αλλά ο Πάρντιου δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε Ζερβίνιο και Πάλμα ώστε να είναι οι εναλλακτικές του Γκρέι.

 

Προτεινόμενα Άρθρα