Σήκωσε το Europa League στα πέναλτι η Άιντραχτ και… έφυγε για τ’ αστέρια (vid)

από AllAboutARIS

Τι κι αν στο πρωτάθλημα τερμάτισε 11η; Τι κι αν στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον Α’ γύρο από τη… Μανχάιμ;

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε ονειρικό τελείωμα στη σεζόν, κατακτώντας τον τίτλο του Europa League μετά το 5-4 επί της Ρέιντζερς στα πέναλτι, σε έναν συγκλονιστικό τελικό που… έμεινε στο 1-1 σε 120 λεπτά αγώνα!

Οι «αετοί» θα παίξουν έτσι για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν, ενώ έγιναν η πρώτη γερμανική ομάδα -πλην Μπάγερν Μονάχου- που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 25 χρόνια.

Οι Γερμανοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 12ο λεπτό, όταν ο Καμάντα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά αλλά καθυστέρησε, με τον ΜακΓκρέγκορ να διώχνει και εν συνεχεία τον Σόου να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του έμπειρου τερματοφύλακα.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι «αετοί» απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Κνάουφ να κάνει εξαιρετική προσπάθεια αλλά να ηττάται από τον ΜακΓκρέγκορ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Εντικά έπιασε την κεφαλιά μετά από κακό σουτ του Λίντστρεμ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους Σκωτσέζους ήρθε στο 26’, όταν ο Αρίμπο σούταρε έξω από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Άστοχο ήταν και το σουτ του Κόστιτς μετά από απίστευτη κούρσα στο 32’, με την απόκρουση του Τραπ σε κεφαλιά του Λούντστραμ στο 36’ να αποτελεί την τελευταία χαμένη ευκαιρία πριν την ανάπαυλα.

Και στο δεύτερο μέρος, οι «αετοί» ξεκίνησαν πιο δυναμικά, με το σουτ του Λίντστρεμ στο 49’ να βρίσκει στον Καμαρά και να περνά λίγο έξω.
Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη της καλή στιγμή μετά από ώρα στον τελικό, η Ρέιντζερς κατάφερε να σκοράρει! Ήταν στο 57’, όταν ο Τούτα γλίστρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Αρίμπο να βγει τετ α τετ και να πλασάρει εύστοχα τον Τραπ.

Το ματς άνοιξε σε εκείνο το σημείο, με τον Λίνστρεμ να αγγίζει άμεσα την ισοφάριση αλλά να βλέπει το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Ο Καμάντα έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση στο 67’, όταν η λόμπα του πήγε λίγο πιο ψηλά απ’ όσο έπρεπε, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Μπορέ έκανε αυτός το 1-1!

Ο Κόστιτς έκανε την ωραία, χαμηλή μπαλιά από τα αριστερά και ο Κολομβιανός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας ξανά τον τελικό στα ίσα.

Ο Σέρβος κόντεψε να γίνει από δημιουργός, σκόρερ σε δύο περιπτώσεις στη συνέχεια, ωστόσο πρώτα ο ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε το μακρινό του φάουλ (80’) και εν συνεχεία η μπάλα πέρασε άουτ μετά από επικίνδυνη σέντρα-σουτ (89’).

Η παράταση ξεκίνησε με τον Μπάσεϊ να προλαβαίνει τον Μπορέ στο 95′, ενώ οι προσπάθειες των Χρούστιτς (107′) και Γιάκιτς (114′) πέρασαν λίγο άουτ. Στο 118′, οι Σκωτσέζοι άγγιξαν τη νίκη, όμως ο Τραπ είπε «όχι» στον Κεντ εξ επαφής, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Ντέιβις πέρασε λίγο έξω.

Έτσι οδηγηθήκαμε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, όπου ευστόχησαν όλοι… εκτός από τον Ράμσεϊ, που είχε μπει για τον λόγο αυτό αλλά είδε τον Τραπ να τον νικά!

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα