Σίντκλεφ σε ΜΜΕ Σουηδίας: “Ήρθα σε έναν μεγάλο σύλλογο”

από ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΛΙΑΣ

O Φίλιπ Σίντκλεφ απασχολεί έντονα τον σουηδικό Τύπο μετά την μεταγραφή του στον ΑΡΗ. Ο νεαρός πορτιέρο μετά τις δηλώσεις στην εφημερίδα Aftonbladet, παραχώρησε νέα συνέντευξη, αυτή την φορά στην ιστοσελίδα Fotbollskanalen.se.

“Την Κυριακή, ο Σίντκλεφ έκατσε στον πάγκο κόντρα στον Ατρόμητο (1-1) εκτός έδρας, στην έναρξη του πρωταθλήματος και τώρα μιλάει για το πώς ήταν η πρώτη του φορά ως ξένος επαγγελματίας στον ΑΡΗ”, αναφέρει το σχετικό άρθρο, με τον νεαρό πορτιέρο να τονίζει: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια εντελώς διαφορετική προπονητική κουλτούρα και περιβάλλον εδώ, καθώς προπονούμαστε σε ζέστη 35 βαθμών, μεταξύ άλλων. Υπάρχει λίγο υψηλότερος ρυθμός σε σχέση με την Σουηδία, τόσο σε επίπεδο προπόνησης όσο και σε αγώνες. Υπάρχουν περισσότεροι ατομικά ικανοί παίκτες, ταχύτερος ρυθμός και πιο σκληρή προπόνηση”.

Για την μετακόμισή του στο εξωτερικό για λογαριασμό του ΑΡΗ: “Ως τερματοφύλακας, είμαι πολύ νέος και έχω αρκετά ματς, κάτι που ήταν ένας λόγος που με ήθελε ο ΑΡΗΣ, καθώς είναι πολύ ασυνήθιστο για νεαρούς τερματοφύλακες να έχουν τόση πείρα στην δική μου ηλικία. Θα μπορούσα να είχα μείνει στην Μπρομαποϊκάρνα, αλλά όπως ήταν η κατάσταση, δεν ήταν ξεκάθαρο ότι θα μου επέτρεπαν να παίζω. Ένιωσα εκείνη την στιγμή ότι υπήρχε κίνδυνος να εξαφανιστεί αυτή η ευκαιρία (σ.σ. της μετακόμισης στο εξωτερικό) αν έμενα και καθόμουν στον πάγκο. Επομένως, ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσω”.

Για την δυνατότητα στο μέλλον να παίξει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα: “Μου παρουσίασαν ένα πολύ καλό σχέδιο και μου άρεσε το πώς με κοιτούσαν, γιατί με ήθελαν και μου μετέφεραν ποιοι είναι οι μελλοντικοί τους στόχοι. Ο ΑΡΗΣ, επίσης, είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα και είναι ένα βήμα για μένα, με βάση το πού βρίσκομαι στην καριέρα μου. Ως τερματοφύλακας, είναι λίγο πιο εύκολο να φτάσεις από εδώ σε ένα πρωτάθλημα Τop-5 σε σύγκριση με το να γίνει αυτό από το σουηδικό πρωτάθλημα. Αν τα πάω καλά εδώ, μπορώ να φτάσω ακόμα πιο ψηλά και αυτό ήταν το πιο ελκυστικό”.

Για το πότε θα “έρθει” το ντεμπούτο του: “Το πλάνο είναι να μπω σε ρυθμό αγώνα και να μάθω πώς να προπονούμαι, να ανταποκρίνομαι στο τι θέλουν οι προπονητές από εμένα ως τερματοφύλακας και να μπω στο σύστημα παιχνιδιού. Τότε, η ιδέα είναι ότι θα πάρω μερικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν, όλα εξαρτώνται από την απόδοσή μου. Ελπίζω να καταφέρω να γίνω πρώτος τερματοφύλακας του ΑΡΗ στο μέλλον. Στόχος μου είναι φυσικά να είμαι ο πρώτος τερματοφύλακας εδώ, αλλά εξαρτάται από το πώς θα αποδώσω στις προπονήσεις και τους αγώνες”.

Για το αν έχει λάβει κάποια υπόσχεση για την ευκαιρία που θα του δοθεί: “Δεν θα το έλεγα υπόσχεση. Πρέπει να αποδώσω και αν αποδώσω καλά, θα παίξω. Είναι στόχος τόσο ο δικός μου όσο και του συλλόγου, να παίξω”.

Για την προοπτική να παίξει στην Εθνική Σουηδίας U21: “Θα δούμε πότε θα συμβεί αυτό, καθώς η προσοχή μου αυτή την στιγμή είναι να τα πάω όσο το δυνατόν καλύτερα στην προπόνηση εδώ. Σύντομα θα υπάρξουν δύο προκριματικοί αγώνες για την U21, όπου ελπίζω να κληθώ. Έκανα το ντεμπούτο μου εκεί το περασμένο καλοκαίρι και ελπίζω να πάρω κι άλλους αγώνες εκεί στο μέλλον. Επομένως, θέλω να πάω καλά εδώ, να παίξω και ελπίζω να πάρω μερικούς αγώνες στην Εθνική ομάδα”.

Προτεινόμενα Άρθρα