Σαν σήμερα: Σαραγόσα, Χαβίτο και… νοσοκομείο (vid)

από AllAboutARIS

Μια από τις πιο γλυκές ήττες, της ευρωπαϊκής ιστορίας του γνώρισε σαν σήμερα το 2007 ο ΑΡΗΣ από την Σαραγόσα. Έχασε με 2-1 στην Ισπανία, αλλά πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa League, αφού στη Θεσσαλονίκη είχε επικρατήσει με 1-0.

Κόντρα σε μια πανίσχυρη ομάδα, με 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 6 Κύπελλα Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας, που είχε ξοδέψει εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Αϊμάρ, τον Αγιάλα, τον Ντ’ Αλεσάντρο, τον Μιλίτο και τον Ολιβέιρα, ο ΑΡΗΣ  ταρακούνησε την Ευρώπη.

Ο Χαβίτο σκόραρε στο 62′ το χρυσό γκολ και παρά την ήττα με 2-1, ο ΑΡΗΣ πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση, αφού στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 1-0 στο Χαριλάου. «Ποιος Αϊμάρ και ποιος Μιλίτο… ο Χαβίτο». Κάπως έτσι βγήκε το σύνθημα εκείνη τη βραδιά…

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς. Η διοίκηση της Σαραγόσα, είχε ζητήσει από τον Άρη να μην φωνάζουν πολύ οι οπαδοί του, επειδή ακριβώς πίσω από την κερκίδα ήταν νοσοκομείο… Δεν κοιμήθηκε κανείς!

ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΑΡΗΣ 2-1 (4/10/2007)

ΣΑΡΑΓΟΣΑ (Βίκτορ Φερνάντεθ): Θέσαρ, Κουαρτέρο (65′ Γκάμπι), Χουανφράν, Φερνάντεθ, Λουσέν, Αγιάλα, Θαπατέρ, Αϊμάρ, Ντ’ Αλεσάντρο, Μιλίτο, Ολιβέιρα (60′ Σέρχιο Γκαρθία).

ΑΡΗΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κάλβο (58′ Χαβίτο), Σιστόν (88′ Βανγκέλι), Ίβιτς, Κόκε (81′ Κουλουχέρης).

Διαιτητής: Στιούαρτ Ντούγκαλ (Σκωτία).

Προτεινόμενα Άρθρα