Στήριξη στον ΑΡΗ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Τα πρώτα δείγματα γραφής του ΑΡΗ, στο ξεκίνημα αυτό του πρωταθλήματος, ήταν ενθαρρυντικά, σε γενικές γραμμές, σε ότι αφορά την εικόνα της ομάδας. Με τη βαθμολογική συγκομιδή, όμως, να μην είναι αυτή που θα άξιζε με βάση την απόδοση του.

Θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς ότι μια ομάδα με τόσους νέους παίκτες θα είχε «δέσει» σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα και θα έπαιζε φανταστικό ποδόσφαιρο τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά, όμως, ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους του και στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και θα έπρεπε να μετράει ισάριθμες νίκες.

Θα έπρεπε, λοιπόν, βάση της εικόνα του να έχει το απόλυτο των βαθμών, κάτι, όμως, που δεν έγινε λόγω λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων. Φυσικά και πρέπει να γίνεται κριτική και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, για να βελτιώνεται η ομάδα, όμως, η απάντηση που μπορεί να λάβει κανείς από παίκτες και προπονητή είναι αφοπλιστική. «Χωρίς αυτά τα λάθη θα είχαμε εννιά βαθμούς».

Ένα πέναλτι που δεν υπήρχε σε βάρος του ΑΡΗ στο Περιστέρι, ένα γκολ υπέρ του ΑΡΗ που ακυρώθηκε και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στο διπλό μαρκάρισμα πάνω στον Μορόν, ήταν τα λάθη που στοίχισαν στην ομάδα αυτούς τους τέσσερις βαθμούς. Ανθρώπινα, φυσικά, τα λάθη, αλλά οι διαιτητές δεν είναι υπεράνω κριτικής. Όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος – γιατί αμείβονται έστω και αν δεν είναι 100% επαγγελματική η διαιτησία στη χώρα μας – το σωστό είναι να κρίνονται για το αποτέλεσμα που βλέπουμε.

Για την ακρίβεια το να επισημαίνονται αυτά τα λάθη είναι μονόδρομος, αν θέλετε και σε ότι αφορά τον τομέα της επικοινωνίας. Το ότι είναι ανθρώπινα, άλλωστε, δεν σημαίνει ότι δεν στοίχισαν στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι και οι άμεσα θιγόμενοι, παίκτες και προπονητής, έκαναν αναφορά δημόσια στα συγκεκριμένα λάθη.

Ο βελτιωμένος αγωνιστικά ΑΡΗΣ, ο αναβαθμισμένος ποιοτικά με στοχευμένες επιλογές, θα συνεχίσει την προσπάθεια του. Χρειάζεται, βέβαια, τη στήριξη όλων δίπλα του και θα την έχει. Στήριξη και ψυχραιμία, προκειμένου να μην αναγκαστεί να δώσει άλλο παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών.

Προτεινόμενα Άρθρα