Στο… μικροσκόπιο της Εθνικής Εκουαδόρ ο Σαβέριο

από AllAboutARIS

Μπορεί εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ο Κικε Σαβέριο να βρίσκεται στα… πιτς με τραυματισμό, το όνομά του ωστόσο… ακούγεται στην χώρα του, το Εκουαδόρ (ή Ισημερινός).

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας της χώρας, ψάχνεται για παίκτες, που παίζουν στην Ευρώπη κι έχουν διαβατήριο, ώστε να επιλεγούν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κύπελλο του 2026.

«Τα παιδιά των μεταναστών του Ισημερινού, ειδικά εκείνων που έφυγαν από την κρίση του 1999, έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν στο ποδόσφαιρο και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και, τώρα, οι προπονητές του Ισημερινού στρέφουν τα μάτια τους σε παίκτες με υπηκοότητα, αλλά με παιδικές ηλικίες σε άλλες χώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα primicias.ec, η οποία στη συνέχεια αναφέρεται σε μια εξάδα παικτών που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Κίκε Σαβέριο του ΑΡΗ για τον οποίο σημειώνονται τα εξής:

«Γεννημένος στη Γένοβα της Ιταλίας, στις 19 Ιουνίου 1999, ήταν πάντα κοντά στο να παίξει για το Εκουαδόρ λόγω του ότι προέρχεται από οικογένεια μεταναστών. Μεγάλωσε στο Μπαλζάρ και μάλιστα για λίγο πέρασε από τα μικρά τμήματα της Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ. Ωστόσο, μετανάστευσε και μπήκε στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας στην Οσασούνα, πέρασε από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και τώρα παίζει στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης».

Προτεινόμενα Άρθρα