Τα μετόπισθεν βγάζουν πάλι σιγουριά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το παιχνίδι με τον Βόλο δεν αποτέλεσε μονάχα την τρίτη διαδοχική νίκη του ΑΡΗ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ηταν το ματς στο οποίο δόθηκε συνέχεια σε ακόμη ένα σημαντικό σερί.

Οι “κιτρινόμαυροι” κράτησαν το μηδέν στην εστία τους για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, μετά από εκείνα με ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό (Κύπελλο) και Ατρόμητο.

Ο Βόλος περιορίστηκε σε δύο τελικές εντός εστίας, από τις συνολικά μόλις 13 που έχει δει ο ΑΡΗΣ να πηγαίνουν προς το τέρμα του στα τελευταία τέσσερα ματς.

Γενικά φέτος η ομάδα δέχεται δύσκολα… πλήθος φάσεων στα παιχνίδια της… Το αρνητικό που είχε μέχρι πρότινος ήταν τα παιδικά λάθη που την πρόδιδαν και χαλούσαν την ανασταλτική της εικόνα. Μία κατάσταση που έχει διορθωθεί σημαντικά μετά το 1-1 στις Σέρρες.

Ο ΑΡΗΣ αρχίζει να θυμίζει την ομάδα της πρώτης χρονιάς του Μάντζιου. Δηλαδή με ουσία μπροστά και compact στα μετόπισθεν, απενεργοποιώντας εντελώς ή σε μεγάλο βαθμό τον εκάστοτε αντίπαλο.

Είναι η πρώτη φορά που ο ΑΡΗΣ κρατάει το μηδέν σε τέσσερα σερί ματς φέτος, φιλοδοξώντας το σερί του να συνεχιστεί και με τον Παναθηναϊκό την επόμενη Τετάρτη.

Προτεινόμενα Άρθρα