Τα ρεκόρ που έρχονται για τον Μορόν!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Διακοπή Χριστουγέννων με όχι το καλύτερο κλίμα στον ΑΡΗ, ειδικά μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λαμία. Τουλάχιστον όμως υπάρχει ο Λορέν Μορόν!

Ο Ισπανόςν μοιάζει πλέον σαν όαση μέσα στην όλη προβληματική κατάσταση της ομάδας και ειδικά μετά τα δύο γκολ που σκόραρε προχθές, ξεφεύγοντας με εννέα στην κορυφή της σχετικής λίστας του πρωταθλήματος.

Πρόκειται αυτή τη στιγμή για τον καλύτερο επιθετικό της λίγκας και σίγουρα τον πιο φορμαρισμένοι, έχοντας ακόμα μεγάλα χρονικά περιθώρια για να βελτιώσει τη στατιστική του.

Απομένουν ακόμα έντεκα ματς για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ακόμα δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ. Δηλαδή 21 παιχνίδια στα οποία ο Λορέν Μορόν έχει όλα τα φόντα για να… τρελάνει τόσο την προσωπική του στατιστική αλλά και εκείνη του ΑΡΗ.

Μέχρι στιγμής έχει:

– 9 γκολ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος
-1 γκολ ανά 5,5 τελικές προσπάθειες
-3,3 τελικές ανά παιχνίδι
-Είναι ήδη ο 49ος σκόρερ στην ιστορία του ΑΡΗ
– Η σεζόν 2019-20 η πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας 12 γκολ με τη Ρεάλ Μπέτις (πρωτάθλημα και Κύπελλο). Ένα ρεκόρ το οποίο είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων μέχρι να το καταρρίψει.

Άλλα τέσσερα για να γράψει ιστορία στον ΑΡΗ

Μία επίσης μεγάλη πρόκληση για τον Μορόν είναι να “σπάσει” ένα ρεκόρ που κρατάει σχεδόν 14 χρόνια και έχει να κάνει με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν.

Τα 13 του Χαβιέ Κάμπορα τη σεζόν 2009-10 δεσπόζουν ακόμα στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τα 12 του Ντεμπά Νιρέν (2002-03) να ακολουθούν στη 2η θέση της σχετικής λίστας.

Το τελευταίο entry  στη λίστα των Top-5 σκόρερ του ΑΡΗ σε μία σεζόν ήταν ο Λουίς Πάλμα με τα έντεκα γκολ που σκόραρε πέρυσι. Μία λίστα στην οποία δεν θα αργήσει να μπει και ο Μορόν, ψάχνοντας άλλα πέντε γκολ για να εκτοπήσει τον Κάμπορα από την 1η θέση και να γράψει ιστορία με τους “κιτρινόμαυρους”.

Το top-5 των σκόρερ του ΑΡΗ σε μία σεζόν

Χαβιέ Κάμπορα, 13 γκολ (2009-10)
Ντεμπά Νιρέν, 12 γκολ (2002-03)
Μπρούνο Γκάμα, 12 γκολ (2019-20)
Απόστολος Λιολίδης, 11 γκολ (1998-99)
Λουίς Πάλμα, 11 γκολ (2022-23)

Προτεινόμενα Άρθρα