Πάγκος με σημεία αναφοράς…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι απουσίες για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό άνοιξαν την πόρτα της αποστολής σε παίκτες που δεν έχουν σταθερή παρουσία στο ροτέισον του Χερμάν Μπούργος. Το αντίθετο μάλιστα…

Ο Χερμάν Μπούργος επανέφερε παίκτες που φαινόταν να μην υπολογίζει τόσο το τελευταίο δίμηνο. Και δύο σημεία αναφοράς του σημερινού πάγκου της ομάδας, είναι ο Εμάνουελ Σάκιτς και ο Κυριάκος Ασλανίδης.

Υπό άλλες συνθήκες και με έναν απλό αγωνιστικό ρυθμό, ο Αυστριακός θα ήταν βασικός υποψήφιος για να καλύψει το κενό του Γκάνεα. Μπορεί να γίνει κιόλας, αλλά η παρουσία του στο βασικό σχήμα θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη.

Ο Σάκιτς ήταν για τελευταία φορά σε αποστολή στην ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό, για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Μάλιστα το τελευταίο ματς που αγωνίστηκε ήταν στη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού πριν δύο μήνες.

Ο Ασλανίδης είναι μία άλλη περίπτωση. Επί Μάντζιου πήρε ευκαιρίες, έπαιξε βασικός κόντρα στον Βόλο και τελευταία φορά ήταν σε αποστολή στην ήττα με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η έλευση του Μπούργος έβαλε στον περιθώριο τον νεαρό στόπερ, σε σημείο που υποβιβάστηκε στη 2η ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες, με την παρουσία του στην αποστολή του σημερινού αγώνα να είναι αν μη τι άλλο μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη.

Ως σημείο αναφοράς πάντως δεν λογίζονται μόνο οι παρουσίες αλλά και οι απουσίες. Μία τέτοια είναι του Λούμορ, ο οποίος φαίνεται πλέον ότι δεν υπολογίζεται από τη στιγμή που δεν παίρνει την ευκαιρία ούτε και με τον Γκάνεα απόντα…

Προτεινόμενα Άρθρα