Τα ψηλά, τα μεσαία και τα χαμηλά των μεταγραφών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο 1ος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο μήνες και κάτι για τον ΑΡΗ, ο οποίος παρουσίασε στο ελληνικό κοινό δέκα νέα πρόσωπα και τον… γνωστό Μάρβιν Πίρσμαν, πλην του Έντουιν Ροντρίγκες τον οποίο δεν έχουμε δει ακόμα

Η ομάδα άλλαξε πολλά στο ρόστερ της το περασμένο καλοκαίρι και με στόχο να προσδώσει ποιότητα στο βάθος του πάγκου της. Ωστόσο όλοι έκαναν το πέρασμά τους από την αρχική ενδεκάδα και για όλους υπάρχει μία πρώτη… γεμάτη εικόνα.

Για άλλους είναι καλή, για άλλους κακή και για άλλους… έτσι κι έτσι. Ο ΑΡΗΣ έπιασε διψήφιο αριθμό μεταγραφών αλλά αυτοί οι επιδραστικοί στο παιχνίδι του είναι μετρημένοι.

Στα ψηλά…

Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει πρώτα ο παίκτης που ήρθε τελευταίος, αγωνίζεται με την ομάδα εδώ και μόλις έναν μήνα αλλά έχει ήδη μεγάλη επίδραση σε αυτήν. Και ο λόγος φυσικά για τον Πίτερ Ετέμπο.

Ο Νιγηριανός έχει συμμαζέψει το κέντρο και συμβάλει σημαντικά στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Έχει το υψηλότερο ranking στην ομάδα με 7,49, 2ος στις εύστοχες πάσες (57,5) ανά παιχνίδι, 3ος στις μακρινές μεταβιβάσεις (3,7) και ο πιο πετυχημένος σε τάκλιν ανά 90λεπτο.

Ο Γκρέι με πέντε γκολ και δύο ασίστ βρίσκεται δικαίως στη 2η θέση αυτής της κατηγορίας, όπως επίσης οι Μαζικού αλλά και ο Νικολά Ενκουλού που προσαρμόστηκε άμεσα και μέσα από τον ΑΡΗ κέρδισε την παρουσία του στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Στα μεσαία

Πιο πολλές παρουσίες σε αυτή την κατηγορία, με παίκτες που ναι μεν έχουν δείξει πράγματα αλλά όχι τόσα για να ξεχωρίσουν με την παρουσία τους έως τώρα στο 1ο μισό της σεζόν.

Ο Μάνου Γκαρθία είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη περίπτωση. Τρεις ασίστ, 21 ευκαιρίες που δημιούργησε και 2ος σε μακρινές μεταβιβάσεις (4,3), ακόμα κι έτσι όμως του λείπει η σταθερότητα όπως και το γκολ που δεν είναι στο παλμαρέ του.

Οντουμπάζιο, Πίρσμαν, Νταμπό και Ζερβίνιο είναι οι υπόλοιποι αυτής της κατηγορίας. Ο προτελευταίος πάντως φαίνεται περισσότερο έχοντας τον Ετέμπο στο πλευρό του ενώ ο Ιβοριανός ίσως να αδικείται και λίγο από τη χρησιμοποίησή του σε μία θέση που δεν του ταιριάζει τόσο.

Στα χαμηλά…

Εδώ ο ένας βρίσκεται ήδη στην πόρτα της εξόδου… Ο Σεΐκ Ντιόπ ήρθε με υψηλές προσδοκίες, το ταλέντο του δεν αμφισβητείται αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό εάν δεν υπάρχει το πνευματικό και επαγγελματικό υπόβαθρο.

Ο άλλος παίκτης της τελευταίας κατηγορίας είναι ο Ράφαελ Καμάτσο. Ο Πορτογάλος ήρθε με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, όμως έχει στιγματιστεί από τις μεγάλες ευκαιρίες που έχει χάσει σε κρίσιμα παιχνίδια για την ομάδα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα