Τεν Χαγκ: «Η Γιουνάιτεντ απέχει πολύ απ’ την κατάκτηση της Premier League»

από AllAboutARIS

Ο Έρικ τεν Χαγκ παραδέχτηκε ότι ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, είχε δίκιο όταν είπε ότι ο σύλλογος χρειάζεται «εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς» και υποστηρίζει ότι είναι ακόμα «πολύ μακριά από την κατάκτηση τίτλων».

Ο Ράνγκνικ ανέλαβε προσωρινά τους «Κόκκινους Διαβόλους» διαδεχόμενος τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και οδήγησε τη Γιουνάιτεντ στην έκτη θέση τη σεζόν 2021-22, περιγράφοντας συχνά με ωμό τρόπο τις αδυναμίες του συλλόγου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήταν έξι χρόνια πίσω από τη Λίβερπουλ.

 

Είπε ότι τα προβλήματα ήταν τόσο βαθιά στο Ολντ Τράφορντ που χρειάζονταν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές από την κορυφή ως τη βάση: «Δεν χρειάζεσαι καν γυαλιά για να δεις και να αναλύσεις πού είναι τα προβλήματα. Τώρα το θέμα είναι πώς θα τα λύσουμε. Δεν αρκεί να κάνουμε κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Στην ιατρική θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια εγχείρηση ανοικτής καρδιάς».

Και σε συνέντευξή του στην AD στην Ολλανδία, ο Τεν Χαγκ ομολόγησε ότι ο Ράνγκνικ, ο οποίος ηγήθηκε της Αυστρίας στο Euro 2024, είχε δίκιο και ότι τα πρότυπα της Γιουνάιτεντ δεν είναι ακόμη αρκετά υψηλά. Ο Τεν Χαγκ δήλωσε: «Ο Ράνγκνικ είχε απόλυτο δίκιο. Δουλεύουμε πολύ σκληρά πάνω σε αυτό εδώ και δύο χρόνια, αλλά το είπε πολύ σωστά: είναι μια ενδελεχής, πολύ περίπλοκη επιχείρηση. ‘Και ήξερα όταν ξεκίνησα ότι θα ήταν μια δύσκολη δουλειά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με συμβούλευσαν. Και ο Λουίς Φαν Χάαλ επίσης. ‘Θέλουμε αυτόν τον σύλλογο να επιστρέψει εκεί που ήταν πριν από μια δεκαετία,να γίνει ένας σύλλογος που κερδίζει την Premier League, που μπορεί να κερδίζει Champions League. Νομίζω ότι απέχουμε πολύ από αυτό. Νομίζω ότι έχουμε κάνει βήματα από τότε, αλλιώς δεν θα είχαμε κερδίσει ούτε δύο τρόπαια. Αλλά δεν είμαστε ακόμη τόσο μακριά ώστε να επικρατεί ήδη εδώ μια «κουλτούρα νίκης» από κάθε άποψη. Τα πρότυπα, οι νόρμες και οι αξίες μας πρέπει ακόμη να ανέβουν».

Προτεινόμενα Άρθρα