Τον Νταρίντα μην τον φοβάσαι…

από Γιάννης Παντελίδης

Κακά τα ψέματα, στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν ήταν ο παίκτης που γνωρίσαμε πέρσι. Σε ό,τι έχει να κάνει, τουλάχιστον, με την επίδρασή του στο παιχνίδι του ΑΡΗ και την επιθετική παρουσία του. Πράγματα που έδωσε πέρσι και λείπουν μέχρι στιγμής φέτος.

Πριν περάσουμε σε ανάλυση, θα πρέπει να διευκρινιστεί τούτο: Ο Τσέχος σταθερά στα ματς που αγωνίζεται τρέχει συνολικά περί τα 13 χιλιόμετρα και με μεγάλα κομμάτια υψηλής έντασης, με την υποσημείωση ότι έχει λείψει μόλις από ένα ματς φέτος των Κιτρινόμαυρων, εκείνο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στο οποίο έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού.

Το πού οφείλεται η μείωση της επιδραστικότητάς του στο παιχνίδι του ΑΡΗ, ενδεχομένως να είναι εύκολο να εξηγηθεί. Πρώτον, φαίνεται πως ο Νταρίντα είναι από εκείνους που «πληρώνει» τη μη πραγματοποίηση καλοκαιρινής προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα, παίζει ασταμάτητα από το καλοκαίρι και τα φιλικά παιχνίδια. Κι όταν έχει τα νούμερα που αναφέραμε παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο επιρροή μπορεί να έχουν σε έναν παίκτη ηλικίας 33 ετών.

Υπάρχει, κατά την άποψή μου όμως, και αγωνιστικός λόγος και μάλιστα πολύ σημαντικός. Πέρσι, είδαμε τον Νταρίντα να είναι πολύ ουσιαστικός και επιδραστικός, παίζοντας με ένα «εξάρι» όπως ο Ετέμπο, αλλά κι έναν επιτελικό μέσο όπως ο Ρουπ. Ο πρώτος πλέον δεν υπάρχει στο ρόστερ, ο δεύτερος «παλεύει» να επιτρέψει από τραυματισμό. Φαίνεται δηλαδή, πως ο Τσέχος μπορεί να «δείξει» πράγματα, όταν δεν χρειάζεται να τρέχει ίσως και άσκοπα, έχοντας πλάι του ένα καλό «εξάρι» κι ένα «δεκάρι», ώστε να μπορεί να μπολιαστεί είτε σε σύστημα 4-2-3-1, είτε σε 4-3-3, με δύο επιτελικούς μέσους. Κάτι που θα του επιτρέψει να πατάει πολύ περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Και η επιλογή να παίξει ο ίδιος σαν «δεκάρι» φαίνεται πως δε βγαίνει.

Η επιστροφή του Ζουλ, που δείχνει σε καλή κατάσταση, φαίνεται πως θα δώσει την ευκαιρία στον Νταρίντα να γίνει πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του. Και ίσως και η παρουσία ενός «δεκαριού» να απελευθερώσει ακόμη περισσότερο ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία (και) του φετινού ΑΡΗ.

Βέβαια, ο Νταρίντα είναι ένας «εγκέφαλος», ένας προπονητής μέσα στο παιχνίδι. Ηγετική παρουσία σε πολλά αγωνιστικά επίπεδα. Τον Νταρίντα λοιπόν μην τον φοβάσαι. Θα την βρει την άκρη του μαζί με τον προπονητή του. Λίγο τύχη θέλει να μην υπάρχουν τραυματισμοί και ίσως μια καλή επιλογή στο μεταγραφικό παζάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα