Τουλάχιστον 89 τραυματίες σε εκτεταμένα επεισόδια στο clasico της Κολομβίας (vid)

από AllAboutARIS

Το ντέρμπι της Κολομβίας Ατλέτικο Νασιονάλ-Αμέρικα Ντε Κάλι ήταν ξανά αιματοβαμμένο.

Πριν το ματς υπήρξαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά κι έπειτα από συγκρούσεις με την αστυνομία και τους άνδρες ασφαλείας. Ο αρμόδιος δήμαρχος του Μεντεγίν Όσκαρ ντες Ζεσούς Ουρτάδο ανέφερε σήμερα ότι οι ταραχές που ξέσπασαν στο στάδιο «Atanasio Girardot» στην πόλη Μεντεγίν είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 89 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι και 30 αστυνομικοί.

Από αυτούς, μόνο τέσσερις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και στους υπόλοιπους προσφέρθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ανέφερε ο αξιωματούχος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα βίαια γεγονότα συνέβησαν πριν από το clasico της Κολομβίας μεταξύ της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Αμέρικα ντε Κάλι. Ο αγώνας λόγω των βίαιων γεγονότων δεν ξεκίνησε και ορίστηκε να διεξαχθεί την Τρίτη του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 17:15 τοπική ώρα, όταν ομάδα οπαδών από τη νότια κερκίδα άρχισε να επιτίθεται σε άνδρες ασφαλείας και χρειάστηκε να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας.

«Καλούμε και πάλι να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον και μαζί μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ανεκτικότητα», αναφέρεται στη δήλωση της Ατλέτικο Νασιονάλ.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις πράξεις βίας που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των μελών της ομάδας μας, των ένστολων και άλλων συμμετεχόντων στα στάδια», ανέφερε με τη σειρά της η Αμέρικα ντε Κάλι.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα