Το γκολ… τρίποντο και οι αριθμοί πίσω από ένα σουτ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πρώτο παιχνίδι βασικός… και γκολ! Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός για τον Χοσέ Σιφουέντες, ο οποίος πριν μία εβδομάδα στο Περιστέρι έστειλε αισιόδοξοα μηνύματα σε μόλις 20 λεπτά.

Ο 25χρονος χαφ από το Εκουαδόρ… γέμιζε και χθες τον άξονα με την παρουσία του, σημαδεύοντας σωστά στο 35ο λεπτό για να κρίνει το πρώτο “τρίποντο” του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα. Ηταν το μοναδικό του σουτ στο χθεσινό ματς.

Ένα γκολ κόντρα στην στατιστική που τον θέλει να μην σουτάρει και να μην σκοράρει αρκετά, ειδικά έξω από την περιοχή. Μικρή σημαία έχει βέβαια αφού το γκολ αυτό συνοδεύτηκε από μία αρκετά “γεμάτη” εμφάνιση για τον ίδιο, τόσο επιθετικά αλλά και αμυντικά. Θα ήταν άδικο να σταθεί κάποιος μόνο στο γκολ, σε ένα ματς που ο Σιφουέντες πέρασε το πρώτο του τεστ και ανασταλτικά, με επτά κλεψίματα που είχαν επίκεντρο το μεσαίο τρίτο του γηπέδου όπου ήταν κυρίαρχος, με τον Μόντσου να είναι πρώτος έχοντας οκτώ. Επαιξε και ο Ισπανός τον ρόλο του στη βραδιά του “Σίφου”, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Το heatmap του Σιφουέντες – Πηγή: sofascore.com

Μπορεί ο χαφ από το Εκουαδόρ να μην πάτησε περιοχή -δεν το κάνει γενικά- αλλά οι επαφές του με τη μπάλα δείχνουν σε πόσα άλλα σημεία του γηπέδου ήταν παρών, δίνοντας βοήθειες τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια.

Σίγουρα θα έρθουν πιο δυνατά τεστ απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους στη μεσαία γραμμ,αλλά ο “Σίφου” έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει και αυτός σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα